George Washington

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka


George Washington är en fiktiv film karaktär skapad utav Walt Disney år 1928. Syftet med karaktären var att få igång sen helt förlamade Patriotismen i USA som då var helt avstannad. I flera av kortfilmerna Washington var med i fick han spela USA:s första President.

På vita duken[redigera]

Åren 1928-1934[redigera]

När Washington introducerades i film världen med filmen Den Nazistiska hönan var endast en Bi-rolls figur men p.g.a. utav hans populäritet började Disney göra kortfilmer där Washington var huvudrolls innehavare. I takt med att Washingtons populäritet steg började Washington bli allt mer Patriotisk och i vissa fall till och med rasistisk, något som både kritiserats och hyllats.

1934-1939[redigera]

Åren innan började Washingtons populäritet avstanna och barnen började ägna sig åt annat än att kolla på tecknade filmer som tex att köra bil, röka och ha sex. Det som hände brukar av Historiker kallas för "Tiden Under och efter Puberteten". Walt Disney var förbryllad, och desperat han visste snart inte vad han skulle ta sig till, så till slut gjorde han det otänkbara och började visa Tecknad porr, vilket inte hjälpte ett dugg eftersom att ingen vill se tecknad porr.

Krigstiden[redigera]

När Kriget hade börjat så hade Washingtons populäritet minskat något otroligt p.g.a. idéen med att göra tecknad porr med honom. Men lyckan för det storhetsvansinniga kapitalistiska företaget kom att vända under andra världskriget då George Washington åter kunde inta sin post som en Patriotisk kämpe för sitt land. Efter Krigstiden hade Washington blivit den populäraste tecknade figuren i världshistorien.

Kallakriget[redigera]

Efter andra världskriget började det sk. kallakriget då tog Sovjetunionen ständigt fram fula motsvarigheter till allt amerikanskt, den Sovjetiska motsvarigheten till Washington blev Cartooned Stalin. Nu var Washington utmanad om posten som världens ledande tecknade figur utav Sovjeterna och Disney kom att svara med mängder utav stämmningar och teckant våld mot Sovjeterna och Cartooned Stalin. År 1991 besegrades Cartooned Stalin med att Sovjet föll, och sedan dess har Washington regerat som den mest poulära tecknade figuren någonsin.

George Washington
Washington i sitt första medverkande


Första film Den nazistiska hönan (1928)

Första serie ängbåten sven (1930)


Svensk premiär The declaration of slavery (1930)


Skapad av Walt DisneyRöst skådespel Adolf Hitler(1928-1939), Rowan Atkinson(1939-1999), Dator gjord(1999-)

Svenska röster Uncle Ben(1930-1950), SvenneBanan(1950-2006), Göran Persson(2006-)