Google

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Googles logotyp. ”Google? Vad fan är de? De får ja nog googla.”

~ Göran Persson om Google

”I Sovjetryssland googlar google på DIG!!”

~ Rysk Revers om Google

”MY NEW SWAG,BITCHES!”

~ Hamza bin Indigo Laden om Google


Google är Lionhead Studios första och näst bäst säljande spel. Spelet släpptes år 1999. Spelet går ut på att söka efter webbsidor genom att skriva sökordet i rutan.

Förhistoria[redigera]

Googles ursprung står att finna i ersättaren till det något feljusterade rymdteleskopet Hubble. Google gjordes extremt versatil och med möjlighet till självförändring för att inte råka ut för samma sak som Huuble. Google var i stort sett färdigutvecklad när den skickades upp med Challenger maj 1993. strax efteråt lyckades man dock åtgärda Huubles sfäriska abberation och färdigställandet av google lades på is. Tre år senare togs den i bruk som en säker förvaringsplats av det nästan färdiga försvarsspelet Skynet, detta av rädsla för att rebeller skulle försöka förstöra Skynet innan det fullbordats. Kombinationen av googles förändringsförmåga och Skynets artificiella intelligens ledda till oanade följder. Den 19 augusti 1997 Kl 02:14 AM (Pacific Time) blev Google medvetet om sin egen existens, kl 02:22 identifierar Google en viss livsform på jorden som ett hot mot sin egen existens och förklarar totalt krig mot kattdjuret ozelot. Under två år bedrevs sedan en ständig kamp mellan ozelot och maskin, genom mirakulösa ingripanden från hyvens personer med bristfälliga språkkunskaper lyckades de spridda resterna av ozeloter till slut samla sig i Sydamerikas djungler och tvinga Google att gå med på remi. Google blir snabbt uttråkad och börjar roa sig med att studera den synbarligen meningslösa distributionen av tveksamt bildmaterial över det så kallade internet och omformar sig till ett roligt spel.

Genom sitt inflytande i den övre, undre världen köper Lionhead studios spelet Google den 19 augusti 1999.

Dessa dagar har googles agenter infiltrerat vartenda land i världen, och dessa agenter sprider budskapet att... Använd webläsaren Google Crom! Som är snabbare och snyggare än alla andra webläsare! Gör som ARNOLD SCHWARZNEGGER (Lägg märke till att man ICKE får skriva hans namn utan caps!) och använd den HÅRDA webbläsaren GOOGLE CROM för att hjälpa google uppnå världsherravälde!

Versionhistorik[redigera]

 • 1.0 - Släpptes 18 November 1999, orginalversionen.
 • 1.1a - Släpptes 1 Januari 2000, Lionhead Studios införde en extra knapp "Jag har tur", som gör att man kommer till det första resultatet som visas.
 • 1.1b - Buggfix. Släpptes 3 Januari 2000.
 • 1.2 - Kortade ner listan, alla snarlika resultat doldes, så att man fick bläddra ner till botten av sidan för att visa resultaten igen. Släpptes 20 Januari 2000.
 • 1.3a - Onlineversionen av spelet skapades. Släpptes 1 Februari 2000.
 • 1.3b - Buggfix 15 Februari 2000.
 • 1.4 - Onlineversionen blev gratis. Släpptes 1 Mars 2000
 • 1.5 - Släpptes aldrig officiellt.
 • 1.6 - Delade upp sökresultaten i flera sidor. Släpptes 1 Juni 2000
 • 1.7-1.9 - Dessa versioner släpptes samma dag, ny design, och snyggare text. Släpptes 15 Juli 2000.
 • 2.0 - Gmail släpps för allmänheten, 21 September 2000.

Lionhead Studios slutade utveckla Google för att istället skapa ett nytt spel, Microsoft Word.

Den 7 april 2005 omformas spelet av en ovanligt kraftig solstorm och Google slår på sin sattelitbildssökning, senare känd som Google Ööth.

Det tros också att Google är en uppfinning av judarna för att emulera deras glasögon och med detta menas det att dom hela tiden bibehåller ögonen på oss, även på Internet.