Gud

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ondaogat.png Det onda ögat observerar denna artikel, men tycker att den är blid och mjäkig. Var vänlig och fyll på mer elakheter, tack! Dogbabylaf-micro.png


Monty python god animation talking .png

”Gud är inte så mäktig. Han hade 6000 år på sig att uppfinna blå skärmen och musen och vad gjorde han? En brinnande buske och kvastfening!”

~ Bill Gates om Gud

”I Sovjetryssland tror gud på DIG!”

~ Rysk Reversal om Gud

”Det var som fan, ni människor har ju totalt sabbat min värld!”

~ Gud om Sin skapelse

”Om ni ge Gud droger, kräv inget tillbaka. Han skicka Adolf Chokladknull Hitler på er!”

~ Autumn Blaze om Gud

Obs! Om du menar guden som uppträdde i glädjefrälsningsbudskaps-andan Knäppupp, se Martin Ljung

Bouncywikilogo.gif
För tråkiga personer utan kosmisk smak, har de humorlösa åsnorna på Wikipedia en artikel om Gud.

Adonai "Gud" Jehovah är en ultradimensionell galaktisk härskare, som kommit till Jorden för att ta makten över allt och alla där. Eftersom hans makt är onaturlig för en vanlig människa på Jorden, dyrkas han som en gud för många som inte fattar bättre.

Guds namn[redigera]

Gud heter inte "Jahveh", för helvete! ("Jahveh" är ju för fan inte uttalbart!) Han heter Jehovah! De som säger emot kommer att bli zappade! Eller det ovan är lögn från Jehovas Vittnen. Han heter egentligen Allah översatt till Gud.

Guds filosofi[redigera]

Guds bestraffningsfilosofi

Gud har hävdat en ganska strikt filosofi om att:

  1. han själv skall åtlydas mycket strikt, och att överträdelser beivras meddelst odefinierade förbränningsprocesser på en odefinierad plats,
  2. han är sin egen son, vilket då medför att han är sin egen sonson, sin egen sonsons son, sonsons sonson, och så vidare. (Se Jungfrufödsel)
  3. han är allsmäktig, allvetande, och en himla massa saker som börjar på "all-", varför han lätt kan konstruera en sten som är så tung att han inte kan lyfta den.

På den senare punkten svarade en katolik jag kände att "men då kanske inte Gud väljer att göra en sådan sten", vilket gav mig svårigheter, eftersom då kan ju inte Gud "välja att göra stenar som är så pass tunga, för då skulle han ju förstöra sin egen allsmäktighet..."

FUn facts om Allah[redigera]

  • Han spenderade sina unga år på orten Ekerö utanför stockholm
  • Andra, första och tredje världskriget var något han tillät efter att människor varit tråkiga att kolla på i 15000 år

Gudar inom andra religioner[redigera]


Spoilern alla har väntat på (råd: överväg om du verkligen vill veta först!)[redigera]

Gud är trettondagspentekostalist av Guds treögda nåde. Inget annat. Och han är fortfarande den enda guden som finns. Och det går fortfarande inte att göra som buddhister att vara religiös men inte tro på någon gud. Och det går fortfarande inte att vara ateist/agnostiker utan att hamna i helvetet. Tyvärr, men trettondagspentekostalism är den enda sanna vägen. Och det är fortfarande för sent för alla som har dött innan trettondagspentekostalismen grundades. Detta är nödvändigt ont - himlen har inte lika många platser som helvetet.

Se även[redigera]