Guns N' Roses

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Guns N' Roses är ett dansband från USA, som har gjort en sång som heter "November Rain", vilken i Australien blev en mycket omtyckt vårvisa. Namnet på gruppen kommer av att gruppmedlemmarna avslutar konserterna med att avfyra skjutvapen mot publiken, eller dänga in blommor. Dom bildades samma år som Jesus fyllde 1985 och spelade senare på hans 1990-årskalas i krubban i stallet i Betlehem den 25 december 1990.

Låtar[redigera]

Guns N' Roses har gjort många kända låtar, till exempel "Sweet Fuck of Mine" . Den låten blev dock bannlyst av den polska kyrkan för att ha innehållit orden "women", "ketchup" och "holy crap".

Medlemmar[redigera]

  • Axl Rose: Frontfigur och huvudman i bandet. Han var den mest omtyckta medlemmen i bandet i slutet av 1980-talet. Numera är han mer känd för att vara hippie i dansbandskläder.
  • Slash: Den, onde sköldpaddan i Teenage Mutant Ninja Turtles, är beväpnad med kniv.
  • Dizzy Reed: Kom med i bandet för att tillföra syntetiska inslag såsom LSD
  • Lasse Winterdäck: Blev ny leadsinger för att bandet skulle lyckas sälja slut på biljetterna under sin långa turné i början på 1990-talet. Tyvärr fungerade det mindre bra och bandet splittrades efter detta. Oansvariga arrangörer har senare försökt sälja slut på biljetter till Hultsfredsfestivalen genom att anlita Lasse, med resultatet att festivalen länge hotats av nedläggning eftersom det bara är fjortisar och utvecklingsstörda som gillar honom.

Izzy Stradlin som har gjort ette utttalande till tidningen Rolling Stone att han stora dröm är att bli cowboy. Några år efter uttalandet lämnade han bandet för att uppfylla sin stora dröm, att bli en cowboy.

Se även[redigera]