Gustav III

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”Maskeradbal? Gu var roligt!”

~ Gustav III om att bli skjuten.

”He is going down! GOIN' DOWN!”

~ Anckarström om vad han ska göra med Gustav III

”Han älskar att ta den i tvåan, men även i munnen!”

~ Oscar Wilde om var Gustav III vill ha hans penis.

”Kul farbror!”

~ Arvid Horn om var Gustav III har sina Kirinska sexslavar
Gustav III, Sveriges drottning, eeh ja mena kung mellan åren 1772-1792.

Gustav III Adolf Hitler (skrev sig Göstaf, typ kung eller nått?), född 24 januari 1746, död 29 mars 1792, var Sveriges konung 1771-1792. Han var son till Adolf "Hitler" Fredrik och Lovisa Ulrika Krysmunta Pippi Långstrump av Preussen, bror till Karl XIII och kusin med Katarina II av Ryssland som i sin tur var Josef Stalins hora. Av experter har Gustav III ansetts vara en av de mest inavlade, fjolliga, impotenta, inkontinenta och kontroversiella kungarna i den svenska historien.

Kunglig titel[redigera]

Gustav III:s fullständiga titel på svenska löd;

Vi Gustaf (han hade lite svårt att skilja på jag och vi) med Guds Nåde|till Guds Nåde|med Guds nåde i analen, the list goes one!, Sveriges, Götes och Vendes Konung, etc. Storfurste till Finland, Arvinge till Nazityskland, Hertig till Schleswig Holstein, Stormarn och Dithmarschen, Greve till Oldenburg och Delmenhorstsamt herre över sexslavarna från Kirinstan.

Giftermål[redigera]

  • År 1766 med Sofia "Soffan" Magdalena av Danmark (1746-1813).
  • Efter uppståndelsen 2018 gifte han sig med Carola, men dom gjorde slut och han hoppade i graven igen.

Barn[redigera]

  • Gustav IV Adolf (1778-1837) (f. Gustaf Adolph Hitler), svensk kung 1792-1809, ni vet han som gjorde att vi förlorade Finland


Kronprinstiden[redigera]

En tidig januarimorgon, efter mödosamt slit och ansträngning födde den unga drottning Lovisa Ulrika kronprins Gustav. Födseln tog 78 timmar och antas ha dragit ut på tiden p.g.a. kronprinsens enorma huvud. Redan som spädbarn visade den unge Gustav stort intresse för konst, klassisk musik, opera och upplysningsfilosofernas idéer vilket stärker argumenten för hans homosexualitet. Eftersom det ansågs pinsamt för en kunglig arvinge att vara av denna läggning så försökte kungaparet göra allt för att dölja detta för omvärlden. Då den unge kronprinsen inte bara bedrev sodomi med stackars drängar från stallet utan även enstaka akter av tidelag med stallets hästar så fick Adolf Fredrik nog. År 1766 så skickade kungen efter den danska prinsessan Sofia Magdalena för att bli Gustavs brud. Detta gjorde dock drottning Lovisa Ulrika mycket uppförd då hon hatade danskar då Adolf Fredriks penis liknande henne vid en pölsekorv och hon hade haft mycket hemska erfarenheter från båda korvar och penisar. Förhållandet mellan Gustav III och Lovisa Ulrika förblev spänt under resten av deras liv. Drottningmodern hade föredragit att den unge Gustav gifte sig med någon inom den egna kungaätten. Inavel var på modet under 1700-talet ser ni!

Gustav III bestiger tronen[redigera]

Ofullbordat porträtt av Gustav III:s kröning som ägde rum den 29:e maj 1772. Kungen avrättade konstnären Carl Gustav Pilo eftersom han tyckte att det tog en sån jävla tid, han blev aldrig klar och så målade han så fult som en tre-åring.

Medan Gustav III var på semester i Frankrike i avsikt för att ha gruppsex med den franska adeln samt stoppa upp kuken i röven på Ludvig XIV i februari 1772 så dog hans far kungen vilket således gav den unge kronprinsen tronen. Den unge bittra prinsen hade fått nog på hur något så äckligt som en antydan på demokrati hade växt fram i riksdagen under Adolf Fredriks styre. Med inspiration från den absoluta monarkin under solkungarna i Frankrike så tog sig Gustav III makten som en absolut regent med enväldig makt. Han hade som avsikt att, precis som Ludvig XV och XVI vara en sol över sitt rike och lysa ut med kultur, (alltså sin fjollighet) och allmän överlägsenhet. Gustav III var också allmänt känd för sin blyghet och anspråkslöshet (not!).

Även om Gustav III var en absolut eväldig monark (fint ord för hänsynslös diktator) så var han ganska så liberal. På grund av hans enväldiga sinne och liberala åsikters konstiga möte i en soppa av dubbelmoral så har moderna konspirationsspekulationer kommit fram till att det egentligen var han som grundade partiet Folkpartiet - låtsasliberalerna. Gustav III gjorde trots detta många bra saker under sin regeringstid. Han förbjöd tortyr som blev en stor baksmäll mot dåtidens bödlar och tortyrmän. Till deras glädje behöll han dock dödsstraffet trots att han var emot det. Förvisso benådade han alla som hade begått sodomi under sin regeringstid, men detta var ju bara för att han själv var homosexuell och zoofil. Hans största bakslag i dagens synvinkel var ju att han hyllade USA:s självständighetsförklaring. Han var faktiskt den första statschef i Europa som bekräftade denna lilla brittiska koloni som en egen stat. Han skrev bl.a. att USA skulle bli "ett nytt Aten" där sann demokrati och upplysthet skulle råda i all evighet. Se hur det gick idag.

Under riksdagens öppnande år 1789 så lägger Gustav III fram alla korten på borden. Han är så maktkåt att det inte är sant, så maktkåt att han nästan sprängs av maktkåthet. Året innan hade han lurat hela riksdagen med att Ryssland attackerade. Det hela var helt osant, den duktiga teaterfjollan Gustav III hade helt enkelt dragit en fars för hela församlingen och fått dem att tro att Sverige var under attack. Det ryska kriget upprörde många, inte bara riksdagens män utan folket i stort. Kriget gick dock bra och Sverige fick vann sina största sjöslag någonsin, men det var mest tur för Gurras del, annars hade nog de skjutit honom tidigare! (Oj, sorry SPOILER!)

Gustav III's sexuella problem[redigera]

Karikatyr av Gustav III och Sofia Magdalena då Adolf Fredrick Munck hjälper dem att ha sex

Tyranni gick framåt för den unge regenten. Dock så var det annats som bekymrade Gustav. Han och hans drottning Sofia Magdalena hade ännu inte fått några barn alls, allt detta på grund utav att Gustav III och Sofia Magdalena inte visste hur man hade sex (<-----De skulle ha läst den artikeln!) p.g.a. den konservativa hållningen till sexualitet och livet i allmänhet. Även om man inte hade verk som Psyklopedin eller det ondskefulla Wikipedia under 1700-talet så hade man annat - man hade lösaktigt ofrälse som visste hur man gjorde. Gustav III gick ut till sitt hovstall och bad sin stiligaste dräng att visa honom och drottningen hur samlagsakten skulle inledas. Det hela utlöste en våldsamt trekant då den stackars trånga drottningen låg utan makt att göra något annat på sängen än att ta emot hennes makes lilla penis och drängen som försökte få Gustav III att göra som man skulle genom att putta på där bak. Drängen kunde dock tillslut inte hjälpa sig själv utan tog kungen i tvåan med sin enorma manslem. Detta resulterade i snuskiga karikatyrer som spred sig via pamfletter på Stockholms gator. Bildbevis finns att beskåda här 1783, när han ville visa sexslavarna att han stoppa kuk i mun, skar han av kuken och den flög rätt in i käften. Han svalde den och sa:”Hahaha! Jag kan svälja snopp!”. Sedan fick en kirurg operera en ny kuk åt kungen.

Mordet på Gustav III[redigera]

Gustav III's utrikespolitik gjorde honom ytterst impopulär, främst inom adeln som hade förlorat mycket av sin makt under hans regeringstid. De drömde tillbaka till tiden då kungens far den svaga monarken Adolf "Hitler" Fredrik inte var något annat en än marionettdocka för adelns starka viljor. De insåg att detta aldrig skulle kunna ske med den narcissistiska och karismatiska Gustav III, de blev tvungna att konspirera ihop en plan för att mörda kungen och reformera styrelsesättet till deras fördel. I spetsen för ploten stod Jacob Johan Anckarström, mästaren bakom planen. Bakom honom hade han stöd av ett antal adelsmän. Deras plan var att inte bara ta makten utan också knäcka Gustav III på det ställe han älskade mest - operan. Männen planerade attentatet under hela vintern 1791-92 för att slutligen äntligen komma till skott (asså, hoppas du fatta den fantastiska ordvitsen?) den 16 mars 1792 under en maskeradbal på Kungliga operan. Denna dag inledde Gustav III på sitt lilla lustslott i parken Haga i Stockholm. Kungen övade på sina eleganta danssteg och förfinade överlägsenhet över alla. Plötsligt så fick han ett anonymt brev från en av konspiratörerna som plötsligt hade ångrat sig. Mannen hette Carl Pontus Lilliehorn. Gustav III som var naiv och oerhört danssugen avfärdade dock innehållet i brevet genom att bomba det och gick till maskeradbalen allafall.

Kungen anledde till balen med en god vän och omringades snabbt av fem maskerade män. Ancarström höll revolvern och sade följande franska ord till monarken: "Bonjour, beau masque!", vilket betyder: "God kväll vackra mask!". Gustav III hann inte ens reagera på denna grova förolämpling som syftade på att hans mask var mycket vackrare än hans verkliga ansikte förrän han blev träffad av Anckarströms skott i höften. Gustav III, som hade ytterst få kunskaper i svenska språket p.g.a. sina resor i sin ungdom för att ha sexlekar med den franska adeln sade till sin gode vän: "Ah! Je suis blessé, tirez-moi d'ici et arrêtez-le" (Åh, jag är sårad! Ta mig här ifrån och grip honom!). Tyvärr så förstod inte hans gode vän ett ord franska och stod bara där som en idiot. För att försöka fly så skrek Anckarström och hans män att elden var lös, detta skapade dock inte panik och snabbt gavs det order om att alla i salen inte fick lämna förrän man tagit fast mördarmännen. Anckarström kunde gripas några dagar senare och avrättades ironiskt nog genom halshuggning för mordet på kanske den första svenska kung i historien som var emot dödsstraffet. Gustav III hade rejälv otur för 13 dagar senare (Alltså, otursnummret) så dog han i sviterna efter hans skottskada och en lunginflammation. Hans sista ord på sin dödsbädd var: "Var ni en gör, ge inte Anckarström dödstraffet. Jag vill bli sedd som en human regent efter min död.".

Se även[redigera]

Diktator