Höga Berget

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”Höga berget? Kan jag injicera droger utan att ortentjejen följer efter mig??”

~ Knugen om Höga Berget

”Ey knugen jag är här! Ska vi baxa rarrarens bindor, innan aina knullar skiten?!”

~ Indigo Zap om Höga Berget

Höga Berget är en fiktiv plats i serietidningshjälten Bamses universum.

Namnets ursprung[redigera]

Det tvistas var namnet Höga Berget kommer i från.

Vissa källor hävdar att det kommer från högbelgiskans "hoeghe beergen", som betyder "stort skämt", men eftersom det inte kan bekräftas att några belgare med humor (om det nu finns sådana?) befunnit sig i närheten av Höga Berget så är det en mindre trolig teori.

Ett annat förslag är att det kommer från vitryskans "hoghij berjski", vilket kort och gott ska betyda "hopplöst fall". Troligen håller ej heller denna utsaga, eftersom vitryskan är ett språk som blev uppfunnet långt efter att Höga Berget erhöll sitt namn.

Det hetaste spåret torde vara att platsen, som ju faktiskt ligger på en kulle (eller ett berg), huserar en narkotikafabrik, vars produkter onekligen gör användarna höga.

Vissa, ytterst obekräftade, källor hävdar envist att platsen faktiskt liger på ett högt berg, därav namnet. Låter fånigt.

Platsens roll i Bamsetidningen[redigera]

Alla vet att på Höga Berget bor Gamla Farmor. Här har hon byggt upp sitt knarkimperium med hjälp av dunderhonungen. Farmor har även ett rum fullt av bindor som 45% av traktens gäris vill snatta. Hon bor tillsammans med sina medsammansvurna Katten Jansson och Husmusen.

Höga berget i litteratur och film[redigera]

Höga berget förekommer som referens i mängder av litterära och cineastiska verk. Problemet är bara att ingen minns dessa.

Höga berget i politiken[redigera]

Både Fredrik Reinfeldt, Barack Obama,Rain Shine och Martin Timell har effektivt använt Höga Bergets relief i rena propagandaändamål i sina smutsiga valkampanjer.