Heavy Metal

Från Psyklopedin
(Omdirigerad från Heavy metal)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”Har jag kallat min musikstil fel!?”

~ Sebbe staxx

Heavy metal är en musikstil som är mycket känd för att oftast handla om sex, droger och våld, oftast i gängmiljö. Musikstilen går oftast ut på att man mer pratar i takt till rytmerna snarare än sjunger, och bakgrundsmusiken brukar oftast bestå utav rytmer som ständigt repeteras genom hela låten, och samplade ljud. I vissa fall innehåller även bakgrundsmusiken ljud från en LP-skiva som repas. Heavy Metal är dessutom mycket omtyckt av mörkhyade personer.

Musikstilens ursprung[redigera]

Musikstilen Heavy metal uppstod någon gång på 1970-talet i New York, USA, då man i ett drastiskt försök att minska gängvåldet på gatorna föreslog att istället för att bruka våld mot varann hålla på med en ny heavy metal istället. Musikstilen gick ut på att man skulle prata i takt till rytmer, och så kallat "battla" mot en person från ett annat gäng. Ofta kom man på vad som skulle sägas ur tomma intet. Metal(Musik) är utvecklat från Hårdrock.

Musikstilen växte snabbt i popularitet, och i början såg det ut att funka mot gängvåldet, men när särskilda artister som Johnny Cash började skapa texter som uppmuntrade vanligt folk till gängvåld och sådant, hade musikstilen börjat spåra ur sitt originalsyfte. Allt fler våldsamma heavy metal-sångare började skriva våldsamma texter, och påståd att det skulle vara tufft att vara gangster. Otroligt nog köpte ungdomarna detta, och började hänga på trenden de med.

Mera metal i förskolan[redigera]

förskolorna i Sverige gjordes 1995 ett försök med att barnen fick lyssna på dansband på vilan. Barnen avskydde det, och och sprang genast och stängde av bandspelaren. En förskollärare hade en ny idé, och sa då till barnen: -Ta med er skivor och band med heavy metal, så lyssnar vi på det. Sedan dess spelas alltid heavy metal på vilan, vilket barnen somnar så fint till. Heavy metal-sånger finns numera med i skolornas sångbok Nu ska vi sjunga.

Namngivning[redigera]

Heavy Metal fick sitt namn från när grundaren, Muhammed Muhammed fick en tung metallbit över sig, då sade hans lillebror, Muhammed Muhammed Muhammed, "That's heavy metal", och det lät bra, så istället för att ta bort metallbiten så fortsatte de lyssna.

Kända heavy metal-band[redigera]

Band som misstagits för att vara Heavy metal[redigera]

Bä-Bä vita lamm (Sverige)