How I Met Your Mother

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Kult- och succéserien How I Met Your Mother (förkortat HIMYM bland den stora anhängarskaran) handlar om 5 stycken New Yorkbor som tröttnat på singellivet. Så dom bestämmer sej för att gifta sej allihop. Detta händer redan i pilotavsnittet, resten av dom 8 säsongerna handlar om pirater och meningslöst våld.

Karaktärer[redigera]

Ted Mosby: Föddes ur en kokong som 3åring och blev aldrig sig lik igen, men levde en normal uppväxt med sin fjärilsmamma. Hans pappa, som var människa, lämnade boet redan innan Ted hade kläckts och återvände aldrig. Ted är släkt med Spider-Man och har fått vissa släktdrag från honom. Detta märks i säsong 7 episod 13 när Ted stickar en halsduk av spindelnät till sin brygga. Teds värsta fiende är Snobben och hans undersåte Woodstock.

Barney Stinson: Coolaste mannen på jorden, erkänt cool av forskare och lever på hålen i knäckebröd. Kvinnor från alla världens hörn kommer för att få en titt av Barney medans han fortfarande är cool. Därför har Barney fullt upp och man får bara se honom ungefär 1 avsnitt per säsong. Han går även under det ökända namnet Swarley.

Robin Scherbatsky: Transvestitbonde från Tibet som lurade Ted till att ha ett sexuell förhållande med hennes farbror. Hon bor i Teds bo och delar samma säng.

Marshall Erikssen: En elak trollkarl som har byggt upp ett världsherravälde tillsammans med sin fru Lily Aldrin (Piraternas Drottning). Marshall och Lilys livssyn går ut på fylla, meningslost sex och världsherravälde. Bor också i Teds bo men har ett eget rum tillsammans med sin fru. Många tror att marshall är lång men egentligen har han bara väldigt höga skor.

Lily Aldrin: Piraternas drottning. Tog makten från Jack Sparrow med hjälp av Marshall och hans elaka trollkonster. Hon dömdes till döden för ofredande men tog istället senare över världen och lät dödsdomen försvinna.