Hund

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Hund med modern frisyr

”Du är på det väg till förstörande.”

~ KATTER om Hundar

”Jag hatar hundar! Dom bits och är fula och dreglande och så har dom så läbbigt korta och runda ben och så luktar dom lik och potatis. Men Hundmaten är gott, hundar lagar riktigt smarrig mat, jag brukar köpa sånt i 5 kilos säck på Ica.”

~ Göran Persson om Hundar

En Hund är ett fyrfotat däggdjur som anses vara ett av världens farligaste. Genom mutor och hot har de lyckats infiltrera människornas samhälle och lever idag tillsammans med människor som tror sig kontrollera sina hundar. Det är dock i själva verket hundarna som har kontroll över sina herrar, något de utnyttjar för att uppfylla sina mål. Om en annan människa uppmanar dig att skaffa hund bör du vara försiktig, då hundarnas teknologi är överlägsen vår egen och låter dem kontrollera sin ägare för att utföra handlingar de inte klarar av på egen hand. Individer som ser ut att kunna vara under hundarnas kontroll bör dödas omedelbart.

En katt och en hund slåss. Notera hur katten är på väg att avfyra sina laserkanoner mot fotografen.

Hundar bråkar ofta med katter, möss och människor. Hundar brukar ibland ses i gäng om omkring 4-5 st, och brukar ofta träffa varandra för att spela poker. Precis som katterna har de även flera dolda vapen, såsom ett rabiessmittande bett, laserkanoner (dolda bakom ögonen) och en personlig sköld som skyddar dem mot projektiler. Till skillnad från katterna är det dock sällan hundarna använder sina vapen, då de valt att fokusera på att infiltrera människornas samhälle istället för att ta över det med våld.

Ursprung[redigera]

Hundarna tros ursprungligen härstamma från Honduras i latinamerika, där de år 1349 lär ha skapats av forskare som mänsklighetens sista försvar mot de allt starkare katternas framfart. Efter att katt-hotet blivit neutraliserats förlorades dock kontrollen över dem, och hundarna flydde från sina tidigare mästare för att uppnå vad katterna varit så nära att få; världsherravälde. Den enda rasen som fortfarande var lojal människorasen efter hundarnas befrielse var schäfern, som efteråt har visat sig vara en värdefull resurs för det militära, och varit det enda effektiva skyddet mot de andra hundrasernas mer direkta anfall mot mänskligheten.

Mat[redigera]

Hundars huvudsakliga diet utgörs katter och småfåglar, men de har även setts äta människor, hästar, kor, kaniner och andra ofarliga djur.