Idiotslakt

Från Psyklopedin
(Omdirigerad från Idol)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Idiotslakt är en slags tävling som sänds någonstans i TV där ett gäng efterblivna visar hur korkad de är. Ibland försäkras att programmet heter Idol men det är struntprat. I början var det tänkt att juryn med hjälp av kunskapsfrågor tar reda på vem som har minst kännedom men redan vid de första försöken blev det klart att ingen ur gruppen klarade frågor av dagisnivå. Deltagarna står därför bara på scenen, håller en mikro och utför rörelser med munnen medan en cd-skiva med musik spelar i bakgrunden (så kallad playback).

Efter varje avsnitt skiljas en deltagare från tävlingen enligt slumpprincipen men för åskådarna påstås att de kan rösta över telefon vem som var roligast när han eller hon gjorde bort sig – i själva verket är det bara ett trick för att få tag på nya delinkventer. Kraven för att få en plats i tävlingen är mycket högt – personer med en IQ över 30 har ingen chans.

Dårar finns över hela världen och därför finns programmet inte bara i Sverige utan även i andra länder. Även namnet kan variera. I USA kallas tävlingen American Idiot och i Tyskland heter programmet Deutschland sucht den Superdepp.

Se även[redigera]