Island

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

"...att Island kan fortsätta finnas till, det förstår jag bara inte, de har inget, inget alls, de är så förbannat meningslösa... OJ, SÄNDER VI?"

~ Göran Persson om Island

”Island är grönt och Grönland är isigt. Det går ju inte!”

~ Martin Ljung om Island

Island är en av de meningslösaste öarna i norra Atlanten. Dess största exportvara är; Varmvatten, Oncel Ben's Boil-in-Bag-ris, islandshästar, en häst som kan gå på ett annat sätt än andra hästar (de vill vara alternativa) men som i övrigt, precis som ön, är meningslös. Dåligt skötta banker som bara är till problem finns det gott om på Island. Island är ett land som styrs av en kejsare (på Island kallad "´Stórgróður") och landet är diktatur. Island är litet och fattigt och blev självständiga från Elfenbenskusten 1974.

Våren 2010 dömdes Islands regering i FN:s miljödomstol för det ansvarslösa vulkanutbrottet från vulkanen Eyyofjollakullagull till dryga skadestånd till de länder vars flygtrafik kollapsade i en period efter utbrottet, men fick fortsätta ha vulkanen i bruk med en varning. Islands kejsare var mycket noggrann med att uttrycka att Island "brydde sig om de små resenärerna", och hävdade desperat att det var BP som ansvarade för vulkanen, men förgäves. Domen ledde till att Islands största bank Nordkorea också kollapsade. Martin Ljung kallade skämtsamt Island för Kollappland på sin ledarsida i Nerikes Allehanda och hänvisade till vanliga Lappland. Sedan fortsatte han i danska Jylland-Posten med att kalla Australien för Koalaland med hänvisning till Kollappland, och sedan slutade han aldrig med sin lista. Endast Stalin uttryckte officiellt att han tyckte att det var roligt, medan den isländska ambassaden i Sverige uttryckte att Martin Ljung framställde Island på ett felaktigt sätt och krävde en ursäkt. Då han vägrade resulterade det i en hel serie mordförsök från militanta islandister som bland annat utsatte hans hus för en mordbrand när han inte var hemma samt ett självmordsattentat på allmän plats i Stockholm City mitt under julruschen i december. En annan känd terrorist är Dottir Jane från USA. Detta har i sin tur lett till stödgrupper på Facebook som värnar om yttrandefriheten trots att alla är rörande överens om att Martin Ljung är världens tråkigaste komiker.

Historia[redigera]

Icelandflag.jpg

Island upptäcktes först av vikingarna i slutet av 800-talet. "Island" är en sammansättning av två ord, "land" som betyder "plats vars yta inte är flytande" och "is" som betyder "frusen, hård och, meningslös tills den smälter".

När Norge kom under danskt inflytande efter kalmarunionen (kálmárùníønur på isländska) så blev även Island danskt. Danskarna hade dock, till skillnad från norrmännen, vett nog att skita i ön då öns befolkning låg runt tio personer. Efter ett tag glömdes Island bort, då alla hade viktigare saker att tänka på, till exempel plundring, slakt, mord och korstågen.

Det fanns dock kvar historier om Island i gamla skrifter på runstenar, som man upptäckte under 1800-talet, framförallt i sydsverige. Dock brydde sig ingen om att hitta Island igen, ända tills en ung herre vid namn Gustaf Lundberg insåg möjligheterna. Under denna tid hade många börjat avsky konstnärer, och därför föreslog Gustaf att man skulle sätta dem på ett skepp och skicka dem till Island. Detta var en mycket bra idé tyckte konungen, och beordrade byggandet av inte bara ett, utan hela tre skepp som skulle föra konstnärer till avskrädesplatsen.

Ett av skeppen gick förlorat i en storm under färden, men de andra två klarade sig. De upptäckte att det fortfarande bodde vikingar på Island. Dessa hade dessutom en konstig hästfetisch. Man tror att islandshästen är ett resultat av parning mellan dessa norrmän och en de häster de höll sig med. En av konstnärerna, Adolf Lundberg, kusin till Gustaf Lundberg, och tillika en mycket duktig målare erbjöd sig att måla några bilder av hästarna. Detta blev världens första hentai, och kopior av den kan finnas på muséum världen över.

Under andra värdskriget ville tyskarna invadera Island, eftersom de gillade att göra saker som de inte hade en vettig anledning till, t ex. förintelsen. De var dock för upptagna med att kriga med alla runtomkring och skickade därför en styrka på två man och en giraff. Denna styrka massakrerades av islänningarna och konstnärerna som nu blivit lika barbariska som det urbefolkningen.

Detta anses vara Tredje Rikets absolut största nederlag, då 100% av styrkan utplånades. Den Isländska militären prisas och fruktas fortfarande för sin förmåga i strid och för hjältemodet som krävdes för att våga stå emot tredje riket, och deras styrka och färdighet i strid som lät dem utplåna hela Tyska invasionsstyrkan som Island fick hjälp av Norge och Danmark.

Efter landets guldålder under andra världskriget har Island tappat en del av sin stjärnglans, och återgått till att vara en ganska meningslös plats.

1968 blev Island ett protektorat under Elfenbenskusten. Men Sverige, Norge och Danmark kämpade mot Elfenbenskusten för att Island skulle bli helt självständigt och att Grönland skulle höra till Danmark igen. 1974 blev Island självständiga från Elfenbenskusten, varpå priset på elfenben ökade kraftigt

1978 krigade Island mot Eldland och Blixtland det blev ett jättefarligt krig som inte än är slut. Massor av människor dödades.

2008 förklarade Fisland krig mot Island. Då inget av länderna har någon armé blev det inte farligt. Ingen skadades. 50 dog. Länderna hyser så kallat "agg" mot varandra - för övrigt ett gammalt ord, "agg" alltså. Fast "hyser" är nog ganska gammalt det med.

Geografi[redigera]

På grund av att Island är så obetydligt så har ingen gett sig på att mäta ön. Lokalbefolkningen säger dock att Islands area är "stor, kanske liten". Ingen har heller mätt bergen, som är mycket vanliga på ön. Lokalbefolkningen kallar dem dock "ganska höga".

När NAZA skjöt upp en satellit vid namn Gustav II Adolf, byggd för att fotografera jorden från rymden så syntes inte Island på bilden den tog. Det var nämligen så att Gustav III Adolf hade ett speciellt program som skulle ta bort eventuellt skräp som fastnat på linsen från bilden, men råkade då även radera Island från bilderna.

Ekonomi och politik[redigera]

Island är en anarki, då ingen ids förena folket. Landet styrs av en diktator. Landet har en mycket svag ekonomi, då de flesta är jägare eller islandshästuppfödare. Det finns även ett fåtal personer som specialicerat sig på att exportera is till länder i västra Afrika, en handel som inte är speciellt lönsam då isen smälter på vägen. Island är ett fat-rikt land.

Den svaga ekonomin beror till viss del på att islandshästar får exporteras men inte importeras, en häst som varit utomlands får aldrig komma tillbaka. Detta är en merkantilistisk kvarleva där alla export var av godo och alla import av ondo. Tyvärr minskar detta den ekonomiska dragkraften och rent allmänt blir det dåligt drag under galoscherna. Räddningen förmodas bli Islands ökade roll som omlastningshamninternet, bland annat hoppas man kunna importera hästar från stallet.se.

Försvar[redigera]

Island har inget försvar då alla vågar anfalla ön efter att ha hört talas om hur den Isländska armén tomständigt blev krossade av den nazityska anfallsstyrkan. Om Island mot förmodan skulle anfallas så skulle förmodligen samma sak hända igen, eftersom delar av lokalbefolkningen är mycket lätt beväpnade. De hade dåligt försvar mot Elfenbenskusten när de anföll ön 1968.

Islands ärkefiende är Göran Persson.

Kultur[redigera]

På grund av befolkningens rötter i vikingarna tillbeds asagudarna fortfarande.

Europa
Självständiga stater Albanien · Andorra · Belgien · Bosnien och Hercegovina · Bulgarien · Danmark · Estland · Finland · Frankrike · Georgien · Grekland · Irland · Island · Italien · Kroatien · Lettland · Liechtenstein · Litauen · Luxemburg · Makedonien · Malta · Moldavien · Monaco · Montenegro · Nederländerna · Norge · Polen · Portugal · Rumänien · Ryssland · San Marino · Schweiz · Serbien · Slovakien · Slovenien · Spanien · Storbritannien · Sverige · Tjeckien · Tyskland · Ukraina · Ungern · Vatikanstaten · Vitryssland · Österrike
Avhängiga stater Athos · Kosovo · Transnistrien