Jultomten

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Evil santa.jpg

Jultomten, ibland kallad Jultomten I, är profeten och Messias inom kristendomen. Jultomten var en fet vätte i den skandinaviska storskogen som hade maktbegär men var litet putt på att dominera de lokala tomtarna i Älvsbyn, eftersom de, som han sade, "var ena lata små djävlar", d.v.s. de drog inte in pengar så det räckte för att han och hans fru Lolita skulle kunna leva lyxliv och rövarpartaj som han ville. Tomten åkte därför till västra helvetet för att ta några barn därifrån som kunde jobba åt honom.

Lolita tomten

Han funderade ut ett antal strategier att genomföra för att realisera dessa planer, men förkastade efter kortvarig affärsanalys möjligheten att införa en lokal kommunistisk diktatur i Dalarna, samt startandet av en pizzabutiks-franchising, eftersom han inte hade lyckats norpa receptet på pizza ännu, och han inte trodde att produkterna skulle få avkastning. Ytterligare förslag dryftades med en liten skara invigda vättar och troll, varav ståtröveri slog an en ton av emotionellt gillande i Jultomtens känsliga hjärta, då de på något sätt påminde om gamla tiders samarbete med den enögde asaguden Oden som hade för vana att hänga upp tämligen läbbiga saker i träd.

Sålunda slog han ihop sig med sina sammansvurna übervättar och kidnappade mot lösensummor, rånmördade och stal, men kom på att det lönade sig ganska dåligt. En speciellt svart natt lyckades han fånga in en katolsk präst, och torterade denne utan att egentligen ha någon riktig anledning, men då prästen började rabbla upp namnen på en massa helgon, så fick Jultomten för sig att prästen skulle rabbla upp alla helgon som fanns, under det att ett av trollen som utförde illdådet tvangs att skriva upp namnen på alla helgon. Bland alla helgon som listades, fann snart Jultomten att Sancta Claus passade bäst för sitt ändamål så han började rota litet i en klädlåda, ta på sig allehanda kläder, och då han var klädd i rött sträckte han riktigt på sig och påstod att han var Sancta Claus.

Jultomten är även grundaren till tomtenazism - en mycket framgångsrik ideologi som han dock idag tar avstånd från, eftersom han är avliden.

Karriärstarten[redigera]

Propagandabild för den nya knarkdrycken

Jultomten besatte med ett gäng rasande troll, ett lokalt bryggeri där han bytte ut alkoholinnehållet i den lokalbryggda svagdrickan mot den extremt beroendeframkallande drogen kokain och prånglade ut brygden i bygden, så att säga ... eh, och då fick han alla dess invånare under mental kontroll och gjorde dem snabbt till slavar. Därifrån byggde han upp sitt imperium vilket bestod i att sälja fullkomligt meningslösa leksaker till ungar, under det att föräldrarna hjärntvättades i hur viktigt det var att de "visade sina barn kärlek" genom att ge dem meningslösa saker.

Imperiet[redigera]

elektromagnetisk sändarutrustning för trans-kontroll

Förklädd till romerskt-katolskt helgon lyckades Jultomten tillfälligt infiltrera Vatikanen i en stöldräd, då han stal den heliga Graal vari Vatikanen lagrade en inte oansenlig mängd av sin magikraft. Denna kraft använde han till att övertala ett större antal affärsmän att arbeta för upprättandet av ett affärsimperium vars yttersta syfte var att störta Jesus och några orelaterade hedniska potentater, såsom Julbocken, från sina roller som centralfigurer för den gamla romerska Saturnalia-högtiden den 24 december. Detta genomfördes effektivt, men för att det skulle lyckas ordentligt tvangs man skapa en sändarapparatur som med elektromagnetiska svängningar höll alla kristenhetens innevånare i ett tillstånd i trans under datumet 24 december, vilket realiserades med hjälp av den polske uppfinnarorchen Sghoordghash som hade sådan experimentell utrustning monterad i en så kallad "midsommarstång", men för ändamålet specialanpassades ihåliga granar, vars energiförsörjning bestod i att kläs med kulor och pepparkaksliknande aggregat insamlande vakuumenergi i tillräcklig mängd för att hålla folk i trans.

Storhetsvansinnet[redigera]

Oväntad hädangång

Efter att ha smakat på sin egen knarkdryck fick Jultomten ett raseriutbrott och sprang rakt in i en cementvägg med huvudet före, varefter han blev mycket värre. Han började slå sin fru, fick storhetsvansinne och skaffade sig en extremt dyrbar utrustning för "julklappsutdelning", införskaffade magiska renar som kunde flyga, och gav sig iväg på en hektisk irrfärd en jul varefter han kolliderade med ett flygplan, och avled omedelbart. Affärsimperiet togs nu över av hans son Jultomten II.

Se även[redigera]