KG

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”En gång i tidernas begynnelse slog den allsmäktiga röven ihjäl gud och jesus och allt det där och så skickade han ner sina två superprofeter VickeC och Noddan! Därefter har vickeC och Noddan idkat helt galet röveri på planeten jorden och vi gapflabbar åt alla som fortfarande tror på massa gudar och skit! Röven är den enda och allsmäktiga kraften!”

~ Noddan om Röven
Ordförandes målmedvetenhet är tydlig.

KG är en skön kompisorganisation baserad i Kalmar. Gruppen skapades sensommaren år 2010 i samband med sammanslagning av ungdomar vid gymnasiestart. KG är en förkortning för det ursprungliga namnet Kompisgruppen. Gruppen var till en början skoj- och skämtrelaterad men har succesivt vuxit in i en mer seriös och välstrukturerad organisation, i alla fall sett utifrån. Flamset är dock kvar och röverirelaterade handlingar är ett starkt signum för KG. Efter en ganska oorganiserad och icke välkontrollerad start kan nu gruppens högst uppsatta medlemmar försiktigt skyffla individer in och ut ur gruppen, även om det sistnämnda kan ske mer drastiskt. Den åttonde juli 2012 noterar gruppen ett medlemsantal på 12 personer. Dessa har dock olika förutsättningar och alla är på intet sätt lika mycket värda.

Superprofeterna Noddan och VickeC.

Styrelsen[redigera]

I september år 2010 slöts några mer eller mindre intelligenta ungdomar ihop och bildade Kompisgruppen. Till en början var gruppen ganska öppen och ”First Four” viftade stolt med ansökningsblanketter. Folk dreglade och de stolta grundarna drog sig inte för att lägga in ett gott ord om såväl gruppen som dem själva. Det tog dock inte lång tid förrän blanketterna och utomståndes skratt försvann. Kompisgruppen blev mer och mer sluten och vem som helst fick inte längre ta del av det gröna gräset och framgångens ljuvliga doft. Folk blev gröna av avund när en före detta obetydlig stackare överlyckligt kunde se sig själv spatsera in i glädjens gyllene grupp. Förtryck var inget hot mot en medlem. Studier har visat att grunden för en välmående och framgångsrik grupp är en bra ledning. KG:s fantastiska styrelse är känd för sitt skoningslösa men ack så rättvisa rättskipningssystem. Ledarna har bidragit till både glädje och sorg för individer, vars liv är obetydligt utan medlemskap. Styrelsen, och ”First Five”, är uppbyggd enligt följande:

 • Ordförande: Viktor "VickeC" Carlsson
 • Vice ordförande: Kim "Kiman" Andreasson Quistberg
 • Nyhetsansvarig: Daniel "Noddan" Nordborg
 • Sekreterare: Erik "Fukke" Lönnbro Fukino
 • Materialförvaltare: Alexander "Hansson" Olsson

VickeC[redigera]

"Men för röven, jag är för helvete den nya Zuckerberg!"

VickeC är ordförande och grundare i KG. Han skiftar kraftigt mellan helvetiskt rövigt röveri och ett avskyvärt seriöst beteende.

Kiman[redigera]

"Nej man kollar inte på det precis som att man kollar inte på kalle på julafton."

Kiman är KG:s sekreterare. Nej, skämt åsido, han har intagit den diffusa rollen som vice ordförande bakom VickeC. Han brukar få uppgifter med lång text av matteläraren eftersom det passar honom.

Noddan[redigera]

"Käften, jag vill ha kött och potatis!"

Noddan bär respekt med sig vart han än går. Han är nyhetsansvarig i KG och en del av en entreprenörsfamilj på Öland.

Nu kommer Fukke[redigera]

"Kommer? That’s what she said!"

Fukke är KG:s asiat, men är trots det ganska uppskattad. Han är sekreterare. På detta sättet är det meningen att även folk på andra sidan jorden ska kunna ta del av KG:s utveckling.

Fukke utsågs till KG:s S.W.A.G.-medlem 2011 och 2012 där pokalen delades ut av Lela Star (även Fukkes buttgivare).

Hansson[redigera]

"Men Fukke, han menar inte så utan han menar att du är näst på tur."

Hansson är materialförvaltare och allmän guru i KG. Han hjälper också till att förklara saker som andra medlemmar inte förstår.


På följande länk kan du se en hyllningsfilm till styrelsen: http://youtu.be/uZtSQ1yg3Ak?t=55s

KG:s värderingar[redigera]

Tidigare nämnt är att KG ser ner på icke medlemmar, som naturligtvis är mindre värda. Även inom gruppen har viss klassuppdelning uppstått. Högst upp återfinns såklart styrelsen. Senare medlemmar är mindre värda och klasskillnaden mellan dessa beror på olika faktorer. Helvetiskt arbete med uppsats om KG:s historia innebär att man stiger i rangordningen, medan konternuerlig utkickning kan medföra en lägre rang såsom stjärtgosse. Vad gäller utomstående levande objekt, a.k.a. individer, står KG för hat och främlingsfientlighet.

Olles gillningar[redigera]

Av de texter som under undersökningsperioden innehöll bokstavskombinationen röv gillades 100% av Olle.

Då kvalitén på skrifterna i Facebookgruppen KG håller hög klass, är det inte så konstigt att folk tycker om dessa texter. Ett bra exempel på personer som uppskattar det mesta som skrivs är Olle. Olle är en mästare på att gilla andras inlägg och kommentarer i KG och aktiviteten har väckt stort intresse. Bland annat har Mark Zuckerberg lagt fram ett förslag på att vänner till Olle ska få notifikationer om någon av deras inlägg eller kommentarer inte har gillats av Olle inom en timme. Syftet med detta är att folks notifikationer ska få ökad relevans genom att de påvisar något extraordinärt istället för något standardaktigt. Vidare har studier gjorts angående gillningarna. Dessa visar att sannolikheten för att en kommentar eller inlägg ska gillas av Olle är 61%. Av de texter som under undersökningsperioden innehöll ordet röv gillades 100%. Vidare ökar sannolikheten för gillande om ens text innehåller negativa åsikter om Micke. Av de texter som uppfyllde detta kriterie gillades under perioden 100% av Olle.

Här kan du höra Olles legendariska skratt: http://youtu.be/j9aouXK5EWM

Styrbjoern Haldarsson[redigera]

Styrbjoern "Stybbe" Haldarsson,

Styrbjoern "Stybbe" Haldarsson

född 3 mars 1949 i Norge, död i slutet av år 2011, återuppstådd typ ett tag senare, är en norsk sköning som för tillfället bor och arbetar i New York. KG dyrkar denne och ser honom som en förebild vad gäller röveri. Haldarsson har under sitt liv hunnit med att göra många saker och ses som en av vår tids största rövare. Han är även väldigt rik och gillar att jaga kärringar eller getter med sin helikopter Göran, eller åka upp i rymden ett tag. Haldarsson talar 34 språk och lever med sin fru Berta.

Studier och arbete[redigera]

Som ungdom studerade Haldarsson på Oxford High School och år 1976 tog han examen i Oxfords universitet. Efter detta har Haldarsson studerat på universitet i Florida, Chile, Georgia och Oslo. Med dessa meriter har Haldarsson fått jobb på NASA, Apple och IKEA.

Fordonssamlingen[redigera]

Göran

Ett av Haldarssons stora fritidsintressen är lok. Främst gillar han gamla ånglok, av vilka han har värsta feta samlingen i sitt garage. Utöver dessa har han typ 14 ferrarisar, 25 skitstora båtar och en hel del helikoptrar. En av dessa är helikoptern Göran. Göran är grå och utrustad med kulsprutor. Dess största användningsområde är att jaga gamla kärringar med, något Haldarsson pysslar med titt som tätt. I november år 2010 blev Göran allvarligt skadad på grund av en helt random bazookaattack i samband med kärringköttning. Göran har lyckligtvis återhämtat sig och är nu helt återställd.

Stybbes ånglok

I lokväg har Haldarsson bland annat ett kanonfint ånglok värderat till 200.000 $. Detta lok inköptes i oktober 2010 för redan angiven summa, ett enligt Haldarsson generöst pris. Bland bilarna återfinns en Ferrari 980 spyder med 3400hk. Ferraribilar är ett stort intresse och Haldarsson åker ofta ner till Italien för att köpa fina bilar.

Första rymdresan[redigera]

I slutet av år 2010 kände Haldarsson att hans liv på sistone varit aningen trist och när hans iller Hans avled kände han att det var nog. Bakom hans hus hittade han lite skit, av vilket han konstruerade ett toppmodernt rymdskepp. Haldarsson bestämde sig för att fara ut i rymden och med sig på resan hade han 250 kilo kött och typ 54875467345354354 liter raketbränsle. Med sitt nya rymdskepp färdades han upp i rymden med ljusets hastighet. I rymden spelade Haldarsson Call of Duty och drack öl. Efter att besökt bland annat Pluto drog han hem till Jorden igen.

Andra rymdresan[redigera]

På Jorden återvände han till sitt jobb på NASA, men bara någon månad senare beslutade han sig för att färdas ut i rymden igen. Den här gången kollade han till Jupiter, men då han såg att det var tomt på folk där åkte han tillbaka hem. På nervägen färdades han med en hastighet på 30 miljoner miljarder km/h, ca 30 miljoner gånger så snabbt som ljusets hastighet i vakuum. Bortser vi från luftmotståndet och antar att all rörelseenergi omvandlats från lägesenergi kan vi då beräkna att denna hastighet motsvarar ett fritt fall från ca 350 miljoner miljarder miljarder (3500000000000000000000000000000) mil. Detta motsvarar ca 7 miljarder resor tur och retur från Jorden till solen. Nåväl, med denna hastighet kraschade Haldarsson och hamnade i koma, men då detta av honom ansågs vara väldigt tråkigt slutade han med det.

Livet som död[redigera]

I slutet av år 2011 dog Haldarsson när han var ute och gick. Dödsorsaken sades vara ett rejält superi under en lång tidsperiod, något läkarna varnat Haldarsson för tidigare. Som död levde Haldarsson bland änglar som flög omkring. Detta fann han vara ganska tråkigt så han valde att återuppstå. Nu är Stybbe tillbaka, rövigare, farligare och mer asskön än någonsin!

Kickning[redigera]

Kaninmat förbjuden.

Att bli kickad ur KG är något medlemmar fasar över. Det börjar oftast med att offret ifråga verkligställer någon av sakerna i listan nedan, varefter styrelsen tar beslutet att kicka personen. Kickandet offentliggörs i Facebookgruppen fortast möjligast och andra medlemmar visar sin åsikt genom att kommentera eller gilla. Sedan börjar offret be om ursäkt och erkänna sitt misstag för att komma in igen. En mästare på att bli kickad ur KG är Micke, som trots sitt sena debutmedlemskap redan leder ligan för flest kickningar.

Det finns olika saker som kan leda till kick, några vanliga är dessa:

 • Jiddra med styrelsen
 • Visa bristande respekt mot styrelsen och dess åsikter
 • Äta vegetarisk mat
 • Kicka Noddan ur ”Rövarna”
 • Göra Hanssons gulliga ljud
 • Använda ord som återfinns på listan över fula ord
 • Sjunga, nynna eller dikta äckliga sånger

Listorna[redigera]

De heliga och allsmäktiga djüren[redigera]

Som alla redan vet är KG en mäktig grupp som omvärlden ser upp till. Till omvärlden ser KG ner, men det finns saker som äver medlemmar i KG måste se upp till. Jag pratar förstås om de heliga de och allsmäktiga djüren. Listan på djüren är till stor del ihopsatt av Noddan och ser ut enligt följande:

De allsmäktiga djüren:

 • Panda
  Panda
 • Älg
 • Säl
 • Lava
 • Potatis

Heliga djür:

 • Pingvin
 • Björn
  Lava
 • Anka
 • Örn
 • Bäver
 • Minigris
 • Känguru
 • Igelkott
 • Ekorre
 • Mungo
 • Uggla
 • Valross

Fula ord och uttryck[redigera]

Svar: äppel.

Ett bra sätt att bli kickad ur KG är att äta vegetarisk mat. Ett annat bra sätt är att missbruka ord eller uttryck som är med på listan över fula ord och uttryck. Noterbart är att suttit ännu inte lyckats slå sig in på listan. Listan, med alternativa ord inom parentes, ser ut enligt följande:

fasen (fan), arbeta (jobba), tusan (jävlar), vegetarian (kanin), äpple (äppel), popmusik (kommersiell tramsmusik), K (okok), grönsaker (kaninmat), vegetariskt (äckligt), fondportfölj (fondsamling), diss/dissa (strunta i), äpplejuice (äppeljuice), äpplemos (äppelmos), bea/beasås (bearnaisesås), bacill (bakterie), bacillusk (bakterie), omg (shit), tankesmedja (idiotförsamling), räknare (miniräknare), bloggerska (bloggare), fotbollsgodis (fotbollskonster), gofika (fika), kivas (bråka), strula (hångla), strips (pommes), entreprenör (företagare), plättar (minipannkakor), le (slö), brackvattenhav (bräckvattenhav), gymnasister (gymnasieelever), julbord (julbuffé), vårtgård, bröstvårta, ejakulation (cumma/jizza), kommandora (surkärring), petting

Vidare återfinns följande stycke i dokumentet:

 • Ord som slutar på "aren" får inte förkortas med ett "n", ordet "tränaren" får alltså inte förkortas till "tränarn"
 • Ord som slutar på "dagen" får förkortas till "dan", exempelvis middan istället för middagen, gäller dock endast talspråk
 • allt elakt om det allsmäktiga djuret panda är dödsförbjudet
 • alla skämt om inavel på öland är också dödsförbjudna

Den som yttrar några utav dessa förbjudna ord och yttryck antingen var för sig eller kombinerade med varandra kommer att för evigt brinna i helvetet när den dör.

Kimans lista över grupper han hatar[redigera]

Näst senast i listan över listor är Kimans egen lista där han radar upp olika typer av folk som han hatar. Listan, som han först skrev på norska och sedan översatte i Google Translate, ser ut som följer:

 • Entreprenörer
 • UF-företagare
 • Alla som är med i politiska ungdomsgrupper (undantag Noddans och Fukkes parti)
 • Forskare
 • Scammers(pls number)
 • Kirins(faaaaaan fuck you im gonna kill you)
 • Miljöaktivister och alla som röstar på miljöpartiet
 • Kristna (speciellt de som går på Vasakyrkans barntimme)
 • Skattesmitare (speciellt de som inte betalar tv-licensen)
 • Alla som gillar snö och vinter
 • Vegetarianer och liknande
 • Alla som inte gillar djurförsök
 • Douchebags
 • Alla som har skrivit på Örebro Preventionsprogram
 • Gingers
 • Alla som känner Elias Afen på TilTok
 • Folk som sätter sig ytterst på bussen
 • Folk som bara sätter sig bredvid en på bussen utan att fråga
 • Folk som inte hälsar
 • Alla som tycker det är mysigt med höst och liknande
 • Meteorologer
 • Snowboardåkare
 • Alla som skriver FML på Facebook
 • Alla som har Siberia headset till sin mobil
 • Särskrivare
 • BJP:are
 • Dyslektiker
 • Folk som åker bil till bussen i nabben
 • Alla som gillar kultur
 • CENSURERAD
 • Alla som sitter i trappor
 • Alla som blivit av med cash på grund av scammers
 • Alla som säger att de inte röker, utan de bara feströker
 • Sossar

Hugos lista över töntiga saker[redigera]

Detta är en viktig lista som är skriven av Hugo. Där visas vilka saker som är töntiga. Hugo, som även är ensam skribent av hela denna text, är formell i skrift och skriver av den anledningen om sig själv i tredje person.

 • Att spela relativt verklighetstrogna krigsspel, exempelvis COD
 • Tjejgladiatorerna
 • Att ta med longboard eller liknande till skolan
 • Att styla med sin mobil på sin profilbild på Facebook
 • Att skriva ”personliga” meddelanden i varandras loggar på Facebook
 • Att alltid tvinga sig själv att säga ”stycken” eller liknande efter 6, för att verkligen visa att man menar siffran och inte något annat. Exempel: ” ’Hur många poäng har du?’ ’Fem. Vad har du då?’ ’Sex poäng.’ ” eller ”Jag har fem sådana. Jag har tre sådana. Jag har sex stycken sådana. Jag har två sådana.”
 • Alla ordspråk och sådant skit som tjejer använder som beskrivning (?) på sina bilder.
 • Gladiatorkommentatorernas (främst Wikegårds) löjliga hårdhet, de pratar som om det var världens störasta sportevenemang och som om de var experter.

Se även[redigera]