Kackerlacka

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Kackerlackor är en art av insekter som absolut måste anses som en god kandidat till Skapelsens krona, då den tål i princip vad som helst, kan leva utan mat i en hel månad, äta intorkat klister från baksidan på ett frimärke, hålla andan i 45 minuter, käka damm i en högelektrisk dator, stå ut med den kombinerade strålningen från 10 neutronbomber i 10 timmar, och till och med sitta vid telefon och glatt prata med faster Agda från Säffle i hela 5 minuter!! Kackerlackor är sålunda väldigt bra, något som till förbannelse retar de avundsjukt sinnade människorna, vilka med rynkad näsa demonstrerar sitt äckel så fort en vanlig hederlig kackerlacka promenerar förbi. Det är dessa teatraliska demonstrationer, som fått skapelse-krona-juryn att definitivt peta ner människan från kandidatplats.

Kända händelser med kackerlackor[redigera]

Buggar och löss[redigera]

Mest berömda har kackerlackorna gjort sig genom att sätta eld 1950-talets datorer. Därav termen bugs, eller buggar på svenska, som betyder kackerlacka på engelska. Termen betyder allmänt "programfel" men har fått sin stora berömdhet genom kackerlackan Zzuzzhum Fdhhuubrumb, som var nära att offra livet för att skapa en extraordinärt spektakulär brand i en hemlig militärdator vid namn NORP, som fanns på den berömda Area 51, i den hemligaste hemliga delen av den amerikanska militärens anläggningar. Efter att Zzuzzhum snabbt kravlat undan till närmast belägna burk, så flammade NORP upp, och efter en del letande fann de förbryllade människorna litet skit, som de efter litet huvudkrafsande och en oanad tur, kunde identifiera som kommande från en kackerlacka. I det läget satt Zzuzzhum bara litet avsides och fnittrade över människornas allmänna tröghet.

Första kackerlackan i rymden[redigera]

Den ryska kackerlackan Fthuubröffr Sbhöödhrrumm förekom hunden Laika med åtskilliga månader i att vara första djur i rymden. Ryssarna hade litet ont om plats i sina hemliga förberedande rymduppskjutningar, så endast en kackerlacka kunde komma ifråga för den allra första rymdturen. Fthuubröffrs farkost färdades 5 varv runt jorden men råkade i kraftig spin vid nerfarten, så dess fallskärmar snodde ihop sig och rymdfarkosten for i backen med 400 km/h. Detta bekom dock inte Fthuubröffr speciellt mycket, han utnyttjade den så uppkomna situationen med en kraschad rymdfarkost till att kravla sig ut ur farkosten, och tillsammans med en hona han hittade, grunda en storfamilj på 10000 individer i ett övergivet sädesmagasin på ukrainska landsbygden.

Radiumgodis[redigera]

Kackerlackan Ssvuuzzghhruö Khhööfruzzmum var den förste att lansera Radium-godis. Han bodde på Marie och Pierre Curies laboratorium, och levde på dammrottor och avfall som han smaksatte med litet olika kemikalier han kom över. En vacker dag var hans kusiner från Lyon på besök, och han serverade litet olika kulinariska innovationer för sina allt mer förvånade släktingar till kvällsmat. När han till sist serverade gamla intorkade brödkanter kryddade med Radium, som Curies hade framställt för att göra sig märkvärdiga i den absurda människovärlden, så blev släktingarna eld och lågor, och därmed hade den stora framgångssagan med Radium-godisets lansering just börjat.

Se även[redigera]