Karl XII

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Denna artikel har bedömts som bra

Karl XII, Carolus Rex, kung av Sverige någon gång på 1700-talet (Det är det exaktaste årtal du får här på Psyklopedin, letar du information till en skoluppsats har du gått rejält vilse får jag lov att säga. Men för att vara snälla kan vi ju berätta att han var son till Karl "Han på 500-lapparna" XI.) är mest känd för att ha introducerat rätten kåldolmar i Sverige från Turkiet. Kåldolmar är hemskt avskytt i Norge, vilket torde vara anledningen till deras hårda motstånd mot den svenska hären.

Full titel[redigera]

(Här syftas det inte på greve Alkohol, men det kunde lika gärna ha gjort det.)

Kung Karl XII, Carolus Rex, Kalle Dussin, Järnhuvudet, Karl den oövervinnerlige, Lejonet i Bender, The Lion of the North, Badass of the Week,islams beskyddare,sexslavarnas försäljare, med Guds Nåde, Sveriges, Götes och Vendes Konung, Storfurste till Finland, Hertig uti Skåne, Estland, Livland, Karelen, Bremen, Verden, Stettin, Pommern, Kassuben och -ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ- ZZZZZZZZZ! ...orka...

Något man märker här är att Karl XII var en av de första som gjorde engelska coolt. Vidare märks att han var ett stort fan av dansbandet Sabaton, eftersom han tog sitt första tillnamn från deras nya album. Dock hade hans företrädare Gustav II Adolf vissa invändningar mot just "the Lion of the North"-biten...och biten med sexslavarna.

Sexuella problem[redigera]

Likt en av sina efterträdare Gustav III hade Karl XII vissa... ja, problem! Dock av en annan sort, han var nämligen asexuell. Förmodligen på grund av all marijuana han rökte. När folk påtalade detta för kungen svarade han bara: -Jag har inga problem med sex, just eftersom jag aldrig har sex, för att därefter himla med ögonen samt skaka uppgivet på huvudet, som om han pratade med ett barn. Vilket oftast var fallet. Han sålde sina Kirinska sexslavar till Amerika för att han bara underhöll dom med usla poesi.

Kung Karls krig[redigera]

Kungen hade långt gågna planer på att införa älgar i armén. Tyvärr lyckades man inte så bra med att para dem med pansarvagnar, trots vad denna propagandaaffisch påstår. Och han hade redan sålt sexslavarna till USA.

”Tack, ni svenska vakttorn. Med plutonium tvingar vi dansken på knä. Här: Danmark, utskitet av kalk och vatten. Och där: Sverige, hugget i granit. Danskjävlar. Danskjävlar!”

~ Karl XII om danskhat och kärnvapenkrigföring.
Georgiske Josef Djughashvili ledde den ryske tsarens styrkor under Stora nordiska MC-kriget.

Mycket av Karl XII:s krig handlade om Skåne. Han erövrade landskapet från danskarna bara för att jävlas. Dessutom tog han Köpenhamn som gisslan och utkrävde lösen för huvudstaden. Det löste Svea rikes monetära problem tillfälligt. Egentligen borde han ha sålt tillbaka hela Skåne, så hade vi idag sluppit både Rosengård och Jimmie Åkesson. (Men det är lätt att vara efterklok.) Men det var väl ändå tur att han erövrade Jämtland, Härjedalen, Idre, Särna och t.o.m. Grövelsjön, annars hade det funnits ett stort fult hack i Sveriges geografi. Tänk dig själv hur missprydande en norsk kil in i landet hade varit rent estetiskt. Det är ungefär som att vi skulle sno Trondheim från dem. Nåja. I alla fall: Lite lustigt så kom Särna, Idre och Grövelsjön med mest av misstag. Svenskarna insåg till en början inte ens att de vunnit de områdena. Men så var/är de/vi ju faktiskt helt blonda, och dessutom blåögda mer därtill.

Stora nordiska MC-kriget[redigera]

När Karl XII blev krönt till kung så bestämde alla rikets fiender att förklara krig mot Sverige samtidigt, de råttorna. Vår konung kunde emellertid besegra Sachsen-Polen, Danmark-Norge, Ryssland, Preussen och Hannover ensam med ögonbindel, högerarmen bakbunden samt hoppandes på ett ben.

Freder slöts kort därefter i Stockholm, Fredriksborg och Nystad. Det absoluta slutet på kriget kom dock när "Big" Jim Tinndahn, Bandidos europapresident, skakade hand med Hells Angels europapresident, Bent "Blondie" Nielsen, framför danska TV-nyheternas kameror.

Tiden i Turkiet[redigera]

Därefter for han på solsemester till Turkiet med sina karoliner. Han blev väl mottagen av sultanen, (och särskilt av hans harem) och lyckades övertyga sultanen att dra i krig mot ryssarna, medan han själv softade på playan. Janitsjarerna krossade kosackerna snabbare än vad det tar för din lokala pizzabagare att baka en Capricciosa, d.v.s. "femton minuter en kvart".

Men allas ledighet tar slut, även om man är kung, och snart var det dags för kung Karl att återvända hem. Men det var en långsam affär för 1500 man att bryta upp och resa iväg, och kungen ville komma fram innan hans kaffe och kebab kallnat. Han gav sig alltså helt enkelt iväg i förväg tillsammans med Johan Palm och någon ungersk Erik. Det här var innan Johan Palms artistkarriär, vilket förklarar varför kungen lät bli att avrätta honom där och då. Att han avstod från en sådan klockren chans är dock en av anledningarna till att man idag ser negativt på Karl XII.

Kriget i Ryssland[redigera]

Inspirerad av turkarna bestämde sig Karl XII för att erövra Ryssland. Nu tänkte han ju inte på att Röda armén hade björnkavalleri, så det slutade i katastrof. Man tycker att därefter borde folk ha lärt sig att inte invadera landet i öster men icke!

(*Host!* ...Napoleon... *Host!* ...Hitler... *Host!* ...Kirin!)

Karl XII:s norska fälttåg[redigera]

Tillbaka i Sverige insåg kungen att fär att stormakten skulle överleva behövdes norska oljepengar. Men när han för en gångs skull ska rädda riket kan man ju lita på att något nöt gift med kungens syster vill ha makten för sig själv och bestämmer sig för att lönnmörda sin egen svåger med dennes egna knapp! Ja, jag talar med dig, Fredrik I! På grund av dig dog 3000 soldater under återmarschen vintern 1718, och inte fick vi några oljepengar heller! Det är vad som gör mig mest förbannad! Du avslutade stormaktstiden ditt as, och nu får vi aldrig mer tillbaka den! Jag skulle kunna strypa dig med mina egna händer! Grrrr! Släpp mig då jag ska slå ihjäl han! Kom tillbaka din usling! Kom tillbaka och slåss...

Ja, hrm... alltså...[redigera]

Ja jag vet inte vad som flög i mig, jag tappade humöret helt enkelt. Jag ber hemskt mycket om ursäkt. Nu tycker jag att vi går vidare...

Bilden av Karl XII idag[redigera]

Så här ser Karl XII ut idag, enligt historiker.

Till vänster ser ni hur svenskarna ser på Karl XII idag. Och i stort sett alla andra också. Eftersom han ju faktiskt såg ut så.

Vidare kan man säga att nazister idag älskar honom för att han krigade, oavsett om han vann eller inte. Och trots det faktum att han möjliggjorde turkisk invandring... Men och andra sidan så älskar ju högerextremister kebab och pizzor. Kommunisterna hatar honom, men bara för att nazisterna tycker tvärtom. Alla övriga sov under historielektionerna och har ingen åsikt i ämnet.

Som nämnt redan flera gånger ovan är han inte vidare populär i Norge. Därför firar de årligen hans död i Halden med allsång utanför Fredriksten fästning, samma plats där konungen stupade. Sicken fräckhet och oförskämdhet! Dessutom blir hånet ännu värre eftersom det visas på svensk TV på bästa sändningstid!

Se även[redigera]

Sveriges historia

Bouncywikilogo.gif
För tråkiga personer utan kosmisk smak, har de humorlösa åsnorna på Wikipedia en artikel om Karl XII.