Kikki, Bettan och Lotta

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”Vem é dé du vill ha? È Rånartjänst nå't bra?”

~ Kikki, Bettan och Lotta om Rånartjänst

Kikki, Bettan & Lotta var en metaltrio. Det var de tre metalsångerskorna Kikki Danielsson, Elisabeth "Bettan" Andreassen och Lotta Engberg som åren 2000-2004 tillsammans framförde den tyngsta formen av musik som någonsin förekommit, och sångtexterna behandlade politiskt våld och var de mörkaste någonsin. De kombinerade sina musikstilar, "Kikki Metal", "Heavy Bettan" och "Lotta Metal". Deras stil var starkt influerad av metal, noice och techno. Kikki, Bettan och Lotta brukade under sista året trion verkade uppträda på kommunala drogdiscon.

Melodifestivalen[redigera]

I Melodifestivalen 2002 skulle de uppträtt med sången Vem é dé du vill ha, men Rånartjänst förbjöd dem att ställa upp i den TV-sända tävlingen, och med stöd av den korrumperade svenska regeringen anlände polis till scénen och knuffade ner dem då de just börjat sjunga. Sången förbjöds även Svensktoppen då den legat där i två veckor. Det sades att Rånartjänst tolkade sångtexten som att man ifrågasatte Rånartjänst, om det verkligen var Rånartjänst som var det företag vars kanaler man vill ha.

Hotellvandalism[redigera]

På sina turnéer förstörde de varenda hotell de besökte i Sverige och Norge. TV-apparater vräktes ut genom fönstren.

Konspirationsteorier[redigera]

  • Eftersom trion Kikki, Bettan och Lotta ibland förkortats "KBL" har det ryktats att KBL står för KulspruteBeväpnade Ligister, eftersom folk skall ha sett dem beväpnade med kulsprutor. Kikki, Bettan och Lotta sägs ha skapat ett nytt politiskt parti, "KBL", med mål att härska i världen, och skjuta ihjäl alla som inte tycker likadant som dem.