Krig

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”I Worship The Wallship!”

~ George W. Bush

”Om du äger olja, så plundrar vi gärna ditt land”

~ USA

”Om någon kaxar sig, kommer dom få smaka på min armé!”

~ Hasina Patel

”Hahaha! När ni höll på att vinna spenderade ni tid på att rita av en naken Krishna!”

~ George W. Bush

”Om intэ kяig fixaя дitt land, så göя Voдka Dэt”

~ Ryssland

Krig är en mycket kraftig konstart. Det är ett viktigt och starkt sätt att uttrycka sig. Genom att anfalla och försvara man använder sig av folk som vill kriga eller dom som inte vill kriga, det finns många krig i världs historien som just handlar om strider och eld eller blommor,

Liknelser[redigera]

Om vi liknar krig med Graffiti så vet vi att båda anses vara fult i 99 % av befolkningens ögon. Krig kan utföras med pistoler. De som gillar konstarten är de som utför den. Som t.ex i Hiroshima, det var inga dåliga mängder som blev konst där inte! Det var raserade byggnader som bildade grått, trasiga människor som bildade rött, explosion som bildade vitt...

Utförande[redigera]

Krig kan utföras på många sätt. Bland annat med krigsbåtar, med Atombomber, kuddar, snöbollar eller flygplan och dylikt. Stridsvagnar kottar eller bara elaka pojkar och flickor,

Orsaker[redigera]

Orsakerna till krig är många. Att någon har pruttat i någons hemliga burk. Någon har vrängt någons moster, ett kvarter har blivit raserat, himlen har ramlat ner eller köttet är för lite stekt.

Lagen[redigera]

Krig är mycket olagligt om det misslyckas och mycket lagligt om det lyckas. Vilket betyder att dom som vinner får pengar och Olja

Vilka älskar krig[redigera]

Pacifister. Det kommer från Pacific Ocean där man gärna krigar. Alla pacifister härstammar från Pearl Harbor och/eller har sett för mycket film. ( ett bra exempel är valsång på skansen) andra som älskar krig är Saab så dom kan sälja sina JAS 39 Grepen och annat.

Vilka hatar krig[redigera]

Hippie folket hatar krig för det enda dom nöjer sig med är att röka på och protestera, andra som hatar krig är fega Sverige och korkade Politikers.

Sporten[redigera]

Krig kan även klassas som sport om man tävlar med någon annan, om den man krigar mot inte vill vara med så är det däremot ingen sport. Krig är en väldigt våldsam sport, det är så våldsamt att man kan dö av det. Idén med att starta VM i krig kom 1930 och strax efteråt körde de krigsturnering i Sovjet. 1935 då man körde med riktiga vapen blev många folk skjutna och dog, därför kom Krigsportförbundet i Sovjet på att man kunde ha ett VM i Krig med paintbollgevär så att man kunde skjuta på varandra utan att dö. Men sporten krig klassades fortfarande som en våldasam sport så man fick inte arrangeras inne i städerna utan tävlingarna fick köras långt utanför staden, mitt ute i ingenstans där folk inte går. Krig introducerades som OS-sport 1984 som även användes 1988, 1992 och förbjöds 1996 p.g.a att sporten var för våldsam även våldsammare än Boxning.

Liknande sporter[redigera]

VM i krig[redigera]

Huvudartikel: VM i krig

Krig har även nästan som en sport och stor aktivitet så man arrangerades VM i krig första gången i Sovjetunionen 1950 och USA som blev första vinnaren över hemmalaget Sovjetunionen i finalen, som hölls inför stor publik på Leninstadion utanför Moskva. VM i krig har aldrig anordnats i Sverige. VM i krig brukar ofta arrangeras vart femte år i stora länder eller så brukar små och mellanstora länder sammarbeta med några andra länder med att arrangera VM i krig. Vid VM i krig brukar man skjuta paintboll gevär på varandra.

Arrangörer och slutsegrare

2015 beräknas kunnas hållas i Korea/Japan, Vietnam/Thailand/Burma, Mexico/Kuba, Pakistan/Afganistan eller Kongo. (där väntas man hålla ett "Mad Marx" tema).

Se även[redigera]

Tredje världskriget

Bosnien & Herzegovina

Haubits

Pansarbil

Vaniljpudding

Potatismos