Lappland

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
Lappland
Sápmiluskatooniptoroskilminatupaaki

Landsdel
Län
Religion Kommunazism
Yta
Folkmängd
 • Totalt
 • Befolkningstäthet


Högsta punkt
Största sjö
Landskapsblomma
Landskapsgrönsak Blodigt älgkött
Landskapsdjur
Landskapsdrog
Landskapsvandöd Liemannen
fler symboler...


Lappland[redigera]

Lappland är ett landskap allra längst ner i sverige. Det är länet med störst yta (större än ryssland) och har det manligaste folket. I lappland finns sveriges Enda arbetsläger. Det sägs att norrlänningarna smyger över den Norska och Finska gränsen då och då för att sätta ovetande finnar och norskar i kedjor och tvinga dem bryta malm med händerna i den mytomspunna Kirunagruvan. Det diskuteras flitigt om man inte borde utrota samtliga invånare i lappland men varken regeringen eller sydsvenskarna har modet att gå emot Norrland då dem har besegrat sydsvenskarna så många gånger tidigare.villkor för att bli antagen som invånare i lappland[redigera]

Man måste kunna bryta nacken av en björn från björnens rygg, kunna jojka högt som fan och klara av att äta upp en hel ren på max 7 millisekunder.

Hembränt[redigera]

Året var 50 F.kr och Romarna hade erövrat allt utom en del långt upp i sverige över dalaälven, Detta ställe kallades för Norrland. Uppe i Lappland levde folket i harmoni och man jagade älg, vallade renar och drack vatten regelbundet. En dag attackerade Romarna lappland men som tur var hade lapplands Noid (samisk shaman) kommit på en lösning att hålla emot Romarna. Noiden hette Mirakalix och han kom på att om man blandade ut vattnet med jäst och socker i hans mirakelmaskin kunde man göra hembränt Och när norrlänningarna drack av fylldes dem med ilska, vrede och styrka och Norrlänningarna sprang emot romarna och besegrade varenda en av dem. Julius Gaius Ceasar erkände tillochmed dem som gudar. I sin ära fick Mirakalix en hel ort uppkallad efter sig det vi nu kallar för Kalix.

Dagen efter slaget döpte man till Norrlands vilodag eftersom baksmällan var så kraftig att ingen orkade arbeta. Och hembränt blev en nationaldryck för alla åldrar.