Liftarens guide till galaxen

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Liftarens guide till galaxen är en faktabok om planeten Jorden sammanställd av stjärnfotografen Douglas Adams. Hans mål med boken var att sprida den riktiga sanningen om meningen med livet Universum och allting. Boken anses helig inom Liftar-religionen.

Delfinerna spås lämna Jorden i ett specialbyggt flygplan.

Bokens allmänna mottagande[redigera]

När boken släpptes fick den dessvärre inte det genomslag Adams hoppats på då majoriteten av världsbefolkningen missförstod bokens syfte och klassade den som en skönlitterär parodi. Endast ett fåtal grupper såsom tekniker, delfiner och aliens har insett bokens riktiga syfte. Liftarens guide till galaxen beskriver många viktiga saker och det är därför essentiellt att veta om en varelse tror på guiden. Det bästa sättet att kontrollera detta är att ställa frågan "Vad är meningen med livet?". Alla troende kommer direkt att svara 42.

Efter Adam[redigera]

Runt år 57 efter Adams bekräftade en annan av trons profeter, Eoin Colfer (uttalas Owen), att han kommer att skriva det sjätte testamentet i boken. Detta testamente kommer att innehålla den återstående kunskap Adams inte hann dela med sig av.

Guidens testamenten[redigera]

I skrivande stund, september år 57 efter Adams, finns fem testamenten i boken.

  1. Liftarens guide till galaxen
  2. Restaurangen vid slutet av Universum
  3. Livet, Universum och allting
  4. Ajöss och tack för fisken
  5. I stort sett menlös