Lille Skrutt

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Lille Skrutt, Stollman och Bamse efter genomförd akt.

"Jag skulle sätta på kaninen om jag haft en penis!"

~Maud Olofsson om Lille Skrutt.

”Ey han är transgender! Som jag då! Walla men han är keff på att knarka!”

~ Indigo Zap om Lille Skrutt


Hon erkänner senare att hon faktiskt hade det en gång i tiden, men den ramlade tråkigt nog av.Lille Skrutt är en öppet transsexuell queer kanin som hänger med den öppet kommunistiske Bamse och den öppet ökände "uppfinnaren" Stollman. Tillsammans utgör trion den öppna knarkligan Bamsegänget, som just nu sitter fängslade i Colombia för narkotikasmuggling.

Lille Skrutt framställs ofta som liten och rädd, men kan göra oväntade insatser när han går på speed, som till exempel att springa fort. Han arbetar officiellt som brevbärare i Bamsevärlden. Dock bör det beaktas att "brevbärare" i detta sammanhang är synonymt med knarklangare och/eller hallick.

Lille Skrutt får sina opiater genom "morötter", en narkotisk planta som han odlar i sin lilla kolonilott. Som alla narkomaner så har han inget riktigt hem, utan bor i en gammal rutten  stubbe . Hans främsta levebröd är att vara springpojke och dealare åt Bamse. Han hämtar dennes narkotiska preparat hos "Gamla Farmor" (kodnamn för narkotikafabriken) och distribuerar den så til Bamse, gärna i en kritisk nödsituation.

Lille Skrutt existerar även i ett parallellt universum, där han lever i ett homofilt förhållande med med bajsbruna hunden Lurvas.


Om man vill nå toppen, måste man hålla hårt i snoppen.

Om man vill bo bra, bosätt dig i IES Lund.