Luxemburg

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Luxemburg[redigera]

Luxemburg är ett litet land som ligger inklämt mellan Portugal och Polynesien, därför upptäckte man det inte förrän år 1893, eftersom man då kunde leta efter landet med mikroskop. I Luxemburg talar man Uhurgiska och mandarin. Det finns olika teorier om varför Luxemburg är så litet.


Teori 1[redigera]

Befolkningen är så skygg, så de vill gömma sig för omvärlden. Därför uppfann de en åsna.

Teori 2[redigera]

Teori 3[redigera]

Luxemburg har förlorat så mycket land i krig, så de har bara en pytteliten del kvar. Nu är den delen så liten, så det lönar sig inte att kriga med Luxemburg.Naturresurser[redigera]

Luxemburg har mycket naturresurser, speciellt hundar. Hundarna har länge varit Luxemburgs största exportvara. Men eftersom det inte är en förnyelsebar energikälla så har man på senare tid börjat sluta sälja hundar.


Huvudstad[redigera]

Huvudstaden i Luxemburg är Luxemburg. Det är ett vanligt misstag att tro att Luxemburg ligger inuti Luxemburg, men grejen är att det bara finns ett Luxemburg, d.v.s huvudstaden.

I huvudstaden bor det 1,74 personer. Det är kungen (Uhurgh Persson) och drottningen (Tuttpåväg XVII Persson). Kungen är så fet så att hela drottningen inte får plats.


Turism[redigera]

Luxemburg har ingen turistbyrå och det går inte heller att komma dit eftersom kungen tar så stor plats.