Mammut

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Mammut, gammalt fyrfota däggdjur utdött sedan anno dazumal. Mammutens närmaste släktingar är Olifant och Heffaklump och Klippdass.

Papputteorier[redigera]

Flera teorier om varför mammutarna dog ut existerar idag. En av de vanligaste teorierna har länge varit att det berodde på att det inte fanns några papputar. Nyare rön tyder också på att det kan ha berott på att lesbisk insemination vid tiden för mammutarnas utdöende var förbjudet, då Kristdemokraterna var det största partiet på stenåldern.

Människans jakt på mammuten kan också ha utgjort en bidragande orsak till deras utdöende. De moderna mer vedertagna teorierna är att mammuten och neandertalmänniskan var kopplad till klimatet, så att istiden upphörde på grund av mammutarnas, papputarnas och neandertalarnas utdöende, så att en jättelik vulkanisk eruption utbröt vid utdöendet och flög upp tusentals mil i luften, varefter den föll ner till marken och omvandlades till en fruktansvärd isstorm som frös inne alla mammutar, papputar och neandertalare, och därför dog mammutarna och papputarna och neandertalarna ut. Det finns näsvisa ovetenskapare som påstår att dessa teorier är cirkelresonemang, men övervetenskapsmannen Bengt Kurten har förklarat dessa ovetenskapare för kättare och bannlyst dem från alla vetenskapstempel.