Manga

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Manga är japanska serier från Japan. Alla mangafigurer har stora ögon och ljust hår, men bor ändå i Japan, vilket är ett tecken på japanernas erkännande om att vita människor står över dem och ett önsketänkande om att få se ut som oss. Mangans historia tar sin början då kejsare Hirohito ville gå med i Axelmakterna, och ville visa sin vördnad inför nazismen. I utbyte lovade paktledaren Hitler att japanerna efter världsherraväldet skulle stå sist på nazisternas rasbiologiska lista. Efter kriget visade det sig dock att Japan skapat mangan helt i onödan. Mangan ledde istället till att Japan dömdes för nazistisk propaganda (största beviset "Loituma Hitler" finns på Youtube), men tilläts fortsätta med mangan framöver av nostalgiskäl och som symbol för att De allierade vann kriget.

Mangagenrer[redigera]

De mest populära genrena inom mnanga

 • Hentai

Japanesiska för pervers. Innehåller i princip bara massa stönanden och annat som du kommer förstå när du är äldre. Är du förvånad att det här är populärast?

 • Ecchi

Svagare form av Hentai. Mindre populär eftersom Ecchi faktsikt har en plot i vissa fall. Fy fan alltså.

 • Shounen Ai/Yaoi

Bögsex. Konstigt nog blir vissa fangirls helt svaga i knäna av att se två killar hångla. Kom ihåg barn, fangirls är, och kommer alltid förbi onda.

Populära mangor[redigera]

 • Naruto Går i princip ut på att lära sig tekniker och kasta metallskrot på varandra. Yay!
 • My Hero Academia En mes vill ha superkrafter och skadar sitt psyke. Slåss även 69 h.
 • Saiki K En kille ssom har superkrafter som färgar håret rosa, hamnar på öde öar, åker till Okinawa,har idrott eller förvandlar nån till sten i 69 timmar.
 • Vampire Knight En tjej som har tappat minnet vill ha tillbaka det och får hjälp av sina pojkvänner och sin idiot till fosterfar. Orginellt, me like.
 • Death Note Någon kille med maktkomplex hittar en svart skrivbok som någon har klistrat dit orden Death Note på. Han bestämmer sig för att leka gud och skriver massa roliga namn i den. OBS: Shinigamis gillar äpplen. Säg det inte till någon.
 • Tokyo Mew Mew En tjej som heter Jordgubbe får DNA av en katt i sig och ska tillsammans med fyra andra tjejer rädda världen. Yay!
 • Rozen Maiden En pervers gubbe gör väldigt verklighetstrogna goth-loli dockor som får liv. Sedan tvingar han dockorna att kriga mot varandra. Handlar även om nåt ord, "Desu"
 • Hetalia Världens länder bestämmer sig för att ha kul. Denna serie är totalt meningslös och enormt överskattad, ändå tycks hela världen finna den rolig. Otakus gillar att spamma internet med bilder på dem själva när de cosplayar England, Italien eller något annat land som är totalt mainstream.
 • Lucky Star Fyra lesbiska brudar deltar i onödiga aktiviteter såsom "gå till skolan", snacka onödigt jävla skit såsom hur man ska käka en tårta eller nåt annat jävla skit och dricka energi-dryck som p-12:or, fast de är 18 år så är ser dom ut att vara typ 12 eller nåt. Skit it då. Dra åt helvete!