Mars

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”Öhwwaqsu keefkkae obåaev letavs.”

~ Nån snubbe från rymden om Mars!!

Mars Göran Perssonär en rund röd planet därute, dit man brukar skicka rymdsonder för att ta en titt. Mars är ovanlig på så sätt att den har två poler av is, men inget rinnande vatten och speciellt inga hav. Man har nyligen också, med hjälp av den dit-tittande rymdsonden upptäckt matjord i närheten av den norra polen, någonting som tros öppna för en stor marknad av matjord med stora förtjänster.

Mars historia[redigera]

I begynnelsen var Mars öde, förvisso, men full av hav, moln, åska och vulkanism. Vattnet rann hejdlöst i Mars' floder, och det stormade och blåste. Det var ganska varmt, och haven skvalpade mot havsstranden med ett väsande ljud. I vattnet uppstod små mikrober som levde av litet olika saker, t.ex. blixtar, jordvärme eller solljus, såsom är brukligt för små mikrober. Allt såg positivt ut, men så svalnade planeten och vulkanismen avtog. Solens ljus räckte inte till.

Månaden[redigera]

Mars är också en månad. Det är en fjärde månaden i fjärde månaden i året eftersom att planeten Mars är fjärde planten bort från solen så blev så att Mars blev den fjärde månaden i året.

Marsvarelser[redigera]

Dessa brukar också kallas aliens [ejliens] och är alltid gröna med uppstickande saker på huvudet. Hur många ögon dem har varierar från varelse till varelse, men ögonen brukar vara helröda med svarta kattpupiller eller helsvarta. Oftast har dem en människoliknande form med armar och ben, men en del har bara ett huvud och tentakler. De flesta marsvarelser har fyra fingrar. Gemensamt för marsvarelser är att alla bor på Mars. Marsvarelser har en avancerad teknologi och vill helst förstöra jorden.

Se även[redigera]