Mens

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Mens är när kvinnor har könsmognat då de börjar få PMS vilket beror på blödningar i hjärnan vilket resulterar i mensblod eller näs blod som det hetter i folkmun. som tur är finns det tamponger som kvinnor använder för att stoppa sitt näsblod.

Sjukdomen[redigera]

Mens kan bara drabba kvinnor på grund av att de saknar y-kromosomen vilket kan leda till hjärnblödningar (mens). Eftersom denna sjukdom har blivit så vanlig kallas ofta de tjejer som inte får mens för onormala eller freaks. Mensen drabar tjejer mellan 12 och 15 år, och det tar hela 40-50 år inan immunförsvaret har lyckats besegra sjukdomen på grund av att det kvinliga immunförsvaret suger. Under lingonveckan drabbas även kvinnorna av ADHD, och ibland även av en form av rabies som kallas PMS (Psykisk Missanpansning i Samhället).

Historia[redigera]

Mens har haft många namn och betydelser under tidens gång. I det gamla kina kallades den för bling tjaow och alla män som skulle föda barn var tvungna att drika mensblod.

I norra österike och i vatikanstaten var det förbjudet i lag att ha mens, och straffet var att sy fast sina fingrar i näsan.

Under 90-talet i Sverige var det häxbränning där alla tjejer med mens blev halshuggna eller brända på bål, detta resulterade i att rasen Tjej nästan dog ut, men några exemplar på kolmården överlevde. Dessa använde man för att avla fram nya tjejer o nu finns de över allt i vårt tidigare mansdominerade samhälle.