Microsoft

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ej att förblanda med My Crow Soft, som enbart jobbar på natten.
Tux logotypen för MicroSoft

Microsoft, även stavat MicroSoft [IPA: ˈmaıcɹəˍsɒft] (Maj-krö-såft) anses vara en ondskefull sammansvärjning för att ta över världen genom osjyssta affärsmetoder, monopoliseringsförsök, och obstruktion av programvarukonkurrenter, genom att dölja väsentlig information från dessa. Naturligtvis är ingenting av detta alls sant, utan bara illvilligt förtal av avundsjuka individer, som i sin ynklighet inte alls kan mäta sig med den storhet som MicroSoft bär. - Microsoft VD

Historia[redigera]

Microsoft startade sin påstått obskyra karriär som en liten firma som kunde leverera ett operativsystem till IBM:s nya dator Personal Computer, som dessa nyligen hade framställt. Enligt den baktalande traditionen bland de förtappade hackers, så förhandlade IBM med CP/M (eller var det C/PM eller möjligen C/P/M, ingen vet riktigt) men ville inte betala så mycket, så de förhandlade med den påstådda garagefirman Microsoft om ett billigare alternativ, vid namn DOS (eller D/OS, eller något sådant), det var bara det att Microsoft hade inget DOS, utan en förtalad person vid namn Bill Gates (som absolut inte låter som en groda, kom inte och påstå att vi påstått något sådant! För då djävulen!), påstås falskeligen då ha lurat en bekant som faktiskt hade gjort ett operativsystem, som falskeligen påstås ha hetat QDOS (eller QDDOS), och sedan falskeligen påståtts ha sålt detta hypotetiska operativsystem (egentligen snodde han det bara och bytte namn på det) varefter Microsoft falskeligen ha påståtts fått in en falsk fot i IBM, varefter de helt elakt och förtalsmässigt har påståtts få storhetsvansinne, och sedan, enligt de ondsinta förtalarna, fått för sig att helt ologiskt göra en ondskefull sammansvärjning för att ta över hela datavärlden. Vem som helst kan ju inse att allt detta bara är lögn, ondsint förtal, förbannad dikt och statistik.

MicroSofts viktigaste produkt: hypnosmaskinen DOS 1.0

I själva verket hände det följande: IBM förhandlade med CP/M om en version till PC, det var bara det att ynkedomarna på CP/M falskt påstod att CP/M var skriven för processorversionen Z80, och inte för processorversionen 8080 som IBM hade i sin fantastiska kundtillvända Personal Computer, de påstod helt oprofessionellt att Z80 var en helt annan processor än 8080, och det vet vi ju alla att det faller på sin orimlighet, eftersom bägge processordialekter använder likadana mnemonics. Därför, blev IBM kränkta i sinnelaget, tyvärr tvugna att vända sig till en firma med intelligenta entreprenörer, varav den vackre, ståtlige, intelligente Bill Gates, med sin sonora röst och sina sexiga glasögon, lugnt, sakligt och förtroendeingivande intalade de välklädda IBM-representanterna att han visst hade ett operativsystem, som han programmerat som ett litet privatprojekt på söndagarna efter kyrkan. Bland dessa framstående entreprenörer fanns även den välartade och karismatiske Steve Ballmer, som nu på sistone fått Microsofts otroliga framgångssaga att nå ännu mer fantastiska höjder. Det allmänna påståendet att Microsoft skulle varit en liten firma med fula hackers av hippie-liknande fulingar kan helt och hållet avvisas som intrikat avund. Nåväl, Bill Gates hade tillverkat detta CP/M-liknande, men oerhört förbättrade operativsystem, och döpt detta till DOS. Detta operativsystem hade multitasking, parallella processer, GUI, API, Användarinterface, Unicode och Internet inbyggt, någonting som naturligtvis det usla C/PM saknade. IBM-representanterna ringde därför hem till sin stora byråkrati, och lät en omständlig process gå igång, varigenom marknadsanalytiker, verksamhetsansvariga, processtekniker, statistiker och vågmästare noggrant analyserade avgivna rapport, sammanträdde, specificerade, analyserade och penetrerade, varefter en perfekt formulerad offertförfrågan faxades till Microsoft. Bill Gates hade naturligtvis förutsett allt detta och slängde därför genast fram en väl uttänkt offert till IBM, som ringde hem och återgav offerten i största detalj, varefter marknadsanalytiker, verksamhetsansvariga, etc. sammanträdde, specificerade, etc. och antog budet. Nu hade Personal Computer, i all sin högteknologiska glans, ett ultrakompetent operativsystem DOS version 1.0, och 1900-talets stora teknologiska höjdpunkt var därvid ett faktum.

Segertåget

Personal Computer blev en oerhörd succé, miljontals exemplar såldes slut redan den första veckan. IBM och Microsoft blev förstasidesstoff i världens alla stora dagstidningar. Presidenter och kungar prisade IBM och Microsoft, och varhelst Bill Gates och Steve Ballmer visade sig, blev det stor uppståndelse och stora hyllningar. Bill Gates hade räddat världen från undergången. Han blev stormrik, och använde alla sina pengar till att först bygga upp ett jättelikt imperium, där Gates blev Augustus och Ballmer blev Caesar. De bägge började gå omkring med toga, och Gates började använda lagerkrans, medan Ballmer som var allergisk mot lager, föredrog grönkål. Därefter tröttnade Gates, och lämnade över kejsarmakten till sin Caesar Ballmer, och bosatte sig på en latifundia i Illyrien, varifrån han med mobiltelefon styrde en humanitär hjälpverksamhet för utdelning av gratisoperativsystem (Ubuntu Linux) i södra afrika, samtidigt som han odlade kålhuvuden.

Se även[redigera]