Mr Evil

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Mr Evil, eller som han ibland kallas på svenska, Herr Ond, är en genuint elak varelse som återkommande terroriserar den kända världen i olika inkarnationer. Han brukar uppstå med 3000 års mellanrum i påstått syfte att ta över världen, bygga upp ett mörkt ondskeimperium, förfölja speciellt utvalda hjältar, och sedan, i en så kallad apokalyps, ett avancerat blodbad med många logiska knutor och förvecklingar få veritabelt dyngspö av egentligen alltför svaga motståndare genom fula trick och galna räddningar som ingen vettig människa kan komma på. Hans verkliga syfte anses dock vara mer konstnärligt och politiskt, en slags historiens relief som politiker och dolskt sinnade konstnärer och författare kan använda som stoff för att själva få in mer kvalitet i sina alster. Man tror därvid att det finns en hemlig fond som går direkt till Mr Evils lönekonto, och varmed man betalar statister, vilka ställer upp på den onda sidan i dessa gigantiska skådespel.

Historia[redigera]

Angband[redigera]

Ett av Mr Evils tidigare uppträdanden tros ha varit i skepnad av Morgoth, i ondskans imperium Angband, ett ondskeimperium placerat i Nordvästligaste Midgård, nu nedsjunken i Atlanten i närheten av Jan Mayen. Dit infångade han lösdrivande alver utan anställning och klädde ut dessa till fasansfulla typer kastande dolska blickar, och dessa kallades orcher och troll. Sedan satte han skräck i lokalbefolkningen och drev in skatter under förmenande att dessa skulle gå till den allmänna välfärden, medan han egentligen byggde avancerade snöslungor och inverterade kylskåp, kalla på utsidan men varma inuti, för att frysa ner nejden. Det var på den tiden som Mr Evil ådrog sig allergi mot solljus, varefter han måste dra sig ner i underjorden, och vid sina sällsynta dagsljusframträdanden använde mörka glasögon, något som han anses ha låtit orcher-tekniker uppfinna. Det var vid denna tid som den första vetenskapen utvecklades, den gick så småningom över till Atlantiderna och sedan, via egyptier, fenikier och de gamla grekerna kom över till västerlandet. Den här gången fick vargarna spela elaka, kråkor var både onda och goda.

Shayol Ghuul[redigera]

Ett annat berömt ondskeuppträdande var som Shaitan residerande i Shayol Ghul, där han med låg budget anställde kroppsbyggare och satte på dem djurhuvud, dessa kallades så trollocker, och åthutades att springa omkring i nordliga trakter och käka upp folk, under det att de morrade och utsade svärord med djuriskt gutturalt uttal. Åtskilliga olika sorters statistroller utformades, bland annat draghkarer med uppgift att agera vampyrliknande, men mer meddelst hypnos och själslig utsugning (se Fredrik Reinfeldt) än det normala blodsslaskandet som vampyrer hålls och joxar med. Det ryktas bland franchisertagarna att detta var ett medvetet beslut på grund av smittskyddsskäl. Kråkorna fick här spela på den onda sidan medan vargar fick vara goda. Shayol Ghul anses ha varit belägen någonstans i närheten av Franz Josef Land, något väster därom på kontinentalsockeln. En rysk atomubåt säges ha rapporterat om undervattensruiner där innan den på ett mystiskt sätt försvann i norra ishavet.

Demonkungen[redigera]

Demonkungar anses härstamma från demonplan ganska olika våra egna, och i Midkemia, på en annan planet, förmodligen inte Tau Ceti III, råkade reptilvarelserna på en sydvästlig kontinent släppa ut demoner av misstag, och bland dessa uppträdde Mr Evil som en demonkung med uppgift att käka upp allt och alla, inklusive egna demoner, då dessa demonroller var så designade att alla egenskaper var additiva, mest notabelt IQ, så om denna demonkung, med IQ 66, käkade upp en demon med IQ 33, så skulle den rapande, mätte och belåtne demonkungen få den inte så alarmerande IQ:n av 99, en IQ som de flesta av oss lätt presterar, men föreställ dej bara vad som händer nästa gång han äter! Denna gång fick kråkor och vargar bägge spela på den goda sidan, i vad mån de alls spelade någon roll.

Skynet[redigera]

I alternativa tidslinjer av framtiden brukar Mr Evil tjänstgöra som en gigantisk oformlig dator vid namn Skynet, eller som börsen brukar skriva: SkyNet (med ett stort dj-a N mitt i smeten, det anses att sådan stavning imponerar på "populaset", dvs oss, men jag vete fan, rent ut sagt!). Denna robot brukar anställa billiga streckgubbar att tjänstgöra som "terminatorer" vilka inte har något speciellt syfte, annat än att gå runt och skjuta på folk. Mr Evil anses som speciellt ekonomiskt framgångsrik i denna roll, då han inte egentligen behöver anställa något större antal statister, och inga djur-anställda används för plotten.

Dödsstjärnan[redigera]

I ytterligare alternativa tidslinjer spelar Mr Evil, Kejsaren, där han sminkar ansiktet med massor av puder och smetar helt ohejdat med mascaran, ser allmänt kejsaraktig ut, något i stil med en ganska ihopsjunken Nero, dock utan att elda med kristna, utan snarare i riktning mot att elektrifiera fräcka jedier som kommer och viftar med lysdiodsvärd. Oerhört mycket pengar gick åt till denna insats, eftersom Mr Evil i denna inkarnation envisades med att alla statister skulle gå omkring inklädda i hårda plastförpackningar. Mr Evil bebodde nu en ganska grå och trist stjärna kallad dödsstjärnan, vilken var en dittills okänd stjärna i Skyttens stjärnbild av 35:e magnituden. Tyvärr saknade denna stjärna i stort sett fusion, varför den som stjärna betraktad var ganska patetisk, något som den rymdspruttande ueberhjälten Luke SkyWalker version 1.0 litet elegant fixade genom en temporär explosion som innehöll väsentliga inslag av kärnfusion. Det anses att dystra rester av dödsstjärnan gör livet surt för rymdfarten på den relativt outvecklade planeten HD 188796 IV, vars telekommunikationssatelliter har en medellivslängd på 3 veckor innan downfall. I stället för normala djur envisades Mr Evil i denna inkarnation med att använda en hybrid mellan anka och groda som talade som en påtänd Eddie Murphy, trots att det är vetenskapligt bevisat att Eddie Murphy inte hade någon som helst del i denna katastrofiska uppenbarelse, utan att man snarare anställde ankor som genmanipulerats att se ut som grodor och låta som en påtänd Eddie Murphy, trots att vi vet att Eddie Murphy själv aldrig varit påtänd.