Mun

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Mun är ordet för biologiska organismers eluttag, dvs hålet ur vilket den energin som försörjer varelsen sugs in. Munnen är dock inte bara ett eluttag utan kan också ta emot information om enheter eller energikällor. Om en biologisk varelse kopplar in en enhet innehållande en liten mängd virus i munnen kan varelsen skapa ett eget antivirus och försvara sig mot allt virus av samma typ. Då enheten med viruset här kopplas in "i mun" kallas fenomenet för att bli "imun".

Felkopplingar[redigera]

Under en människas tidiga år kan det hända att fel kontakter, mm. kopplas till munnen. Icke strömgivande enheter brukar kopplas för att den unga människan ska ta emot information från enheterna och sedan bara koppla ut dem. Det vanligaste i dessa fall är dock att en del av människans fysiska verktyg (den sk "tummen") kopplas till munnen. Detta är mindre farligt men kan skapa ett beroende.

En annan felkoppling som hör till människan kan ske lite senare hennes liv då fildelningen har sin högsesång. Då kan det hända att en människa med inbyggd förlängningskabel kopplar sin kabel till en annan människas mun. Detta brukar vara ofarligt och ha som enda mening att skapa positiv laddning i människan med förlängningskabel. Detta kan också skapa ett beroende.