Nationalsång

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”I Sovjetryssland sjunger nationalsången DIG!!

~ Lille Skutt om fiskmåsar

En Nationalsång, oftast är en heavy metal-låt som brukar handla om ett land, en stad eller i vissa fall Göran Persson. Vissa nationalsånger är dock av andra genrer, till exempel dansbandslåtar och kåntrylåtar. 2006 bestämdes av Förenta Nationerna att alla republiker skulle ha en presidentsång också, eftersom många monarkier har en knugssång.

Den här feta amerikanen sjunger just nu The Czar Spammed Banner.

Historia[redigera]

´Vissa länder byter nationalsång ofta och vissa behåller sina länge, vilket lett till att det finns både nya och gamla sånger. Den äldsta är Nederländernas Vilhelmus van Nazdrowe som skrevs 1984, av medlemmar i snoppgruppen Beatles, den är typ från stenåldern, ju. Nyast är Rysslands Gimn Rasistskoj Federatsii som skrevs i förrgår kväll, faktiskt. Ryssland har även bytt nationalsång 266 gånger, vilket är världsrekord.

Sverige[redigera]

Sveriges nationalsång är sedan VM i ishockey 1957 egentligen Helan går, men eftersom den svenska regimen vägrat att erkänna denna används fortfarande Du ramlar, du friar, som handlar om att Göran ramlade omlull när han friade till Anitra Steen den 17 maj 2003.

Lista över nationalsånger:[redigera]