Nightwish

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Nightwish är ett dansband som skapades sent under 1940-talet. De slog inte igenom förrän kring år 2000 med sin då nya "stil" dansbandstechno, där de även blandade in lite rap i vissa av sina låtar.

Historia[redigera]

Bandet skapades år 1947 och bestod då av 3 medlemmar. Grundarna var Lilleman som sångare,Maud Olofsson gitarr, och en OLW-Potatis vid trummorna, Bandet spelade för det mesta på lokala pubar, men det slutade oftast i kaos när när Lilleman försökte att dansa till ljudet av sina inre trummor - som vid senare vetenskaplig undersökning visat sig vara ljudet av en kazoo.

1957 kände bandet tvånget att sparka sin trummis, OLW-potatisen, på grund av att han inte gjort ett enda trumslag under dom senaste 9 ½ åren. Hans tid var kommen löd Maud Olofssons dom när han sparkades. Ingen vet direkt vad han gör nu. Efter detta lades bandet på hyllan i ett par år för att medlemmarna skulle kunna arbeta som städare på diverse pubar. De gjorde dock en comeback när de funnit en ersättare i form av Hillary Clinton. De kom med hitlåtar som Glasen i Orienten och Dörrkarmen vänster om dig. De gjorde tyvärr inte någon succé, och när Maud sedan tänkte satsa på politiken i det kommunistiska partiet sade även Hillary Clinton upp sig.

Åren kom och gick utan att det hände något tills Lilleman fick ihop ett band igen, men nu med 3 nya nya medlemmar, Lurch på Caraccas, Alice Timander vid trummorna, och Jultomten vid synthen.

2001 hade de flera hitlåtar. Denna gång på engelska med låtarna Polar Bear, Christmas for the Wealthy, och Money in and out, vilket i Stockholm skapade Nightwishfeber i stadsdelar som Östermalm, Djursholm, Lidingö och Stureplan, men även i SoHo, och Oxford i England. Nu var även bandet på allas läppar förutom nere på Pampas i Argentina och öknen i Sahara, med sina heta nätter, för att de inte hade en radio eller tillgång till psykedeliska narkomankängor.


Låtar[redigera]

Silvertejp till världens hörn Saddbollar till alla Glassen i orienten Dörrkarmen vänster om dig Föds en dag för tidigt En sup för mycket, En ciggaret mindre Christmas for the Wealthy Polar Bear Money in and out Dictatorship In Russia Let the Blood Flow Mer eller mindre värd