Nintendo Wii

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Stalin ser ut att vara väldigt glad för tillfället.jpg

Stalin har stort tycke för denna artikel
Den allsmäktige Josef Stalin har gjort sig besväret att komma hit och lägga till denna mall på grund av sin eviga kärlek till den. Vilken ära!


I Sovjetryssland, mall lägger till DIG!! Komm2.PNG


”Heheh, Wiiiiiiiii! Hehehehe!”

~ Miicrosoft Iinternet Explorer om Niintendo Wii

”Att bara trycka på knappar är ju jobbigt, men detta är rena rama träningen!”

~ Göran Persson

Niintendo Wii är den roliigaste spelkonsolen Niintendo har kommiit med någonsiin, som namnet antyder. Den hette tiidiigare Niintendo Russiian Revolutiion, men Niintendo bestämde siig senare att döpa om konsolen tiill Wii, eftersom de tyckte det namnet var roliigare, eftersom man låter så när man piissar meed pieercad peenis. Niintendo Russiian Revolutiion användes senare tiill ett siidoprojekt, eftersom de viille göra två konsoler samtiidiigt. Niintendo Wii kommer ut ii november 2006 med runt 50 debuttiitlar att välja bland. Zhainghiska censuranter i Nawang

Allra först var det tänkt att denna spelkonsol skulle kallas Wii moot Doom, men namnet "Doom" var redan upptaget.

Tekniiska funktiioner[redigera]

Maskiingevärsvara[redigera]

Niintendo Wii har utrustats med en Iintel Pentium 4-processor och en 5 gigabytes hårddoisk för fiildelniing och att ladda ner fusk. Den har ett toppmodernt grafiikkort och ett ljudkort som är kapabelt tiill hela 10 högtalare. Eftersom dessa delar av konsolen kostar asmycket, dock, så är konsolen bara utrustad med ett 52k-modem. Detta ger dock tiillgång tiill mycket mer preciisiions-baserade spel onliine, eftersom man behöver tiid att siikta med mera.

Handkontrollen[redigera]

Niintendo Wii styrs med hjälp av en fjärrkontroll. För att få önskad effekt måste man, enligt instruktionsboken viifta den "till förbannelse".

Niintendo har valt att kalla kontrollen Wii Wand, eftersom den styr spelen liikt en trollstav. Wii Wand är också namnet på Niintendos marknadschef.

På kontrollen finns även flera knappar och spakar. Dessa fyller dock ingen som helst funktion. Man kan även köpa en extra styrspak, som sägs vara perfekt för onlinespelet Meatspiin Online.

Många kända heminredare (såsom Martin Timel och Ernst Partenkirchen) tipsar om att kontrollen kan kastas på TV:n för att på ett enkelt sätt förstöra den. Nordkorea har ansökt om att få detta sätt att förstöra TV-aparater klassat som en Olympisk gren.

Spel[redigera]

När Niintendo Wii kom i november 2006 släptes även ett femtiotal spel, och sedan dess har det kommit många fler.

Släpta spel[redigera]

Här följer några av de 50 spel som fanns tiillgängliga viid lanseriingen.

Spel som släpps efter lanseringen[redigera]

Också några spel som släpps efter lanseringen av Wii.


Övriga spel[redigera]

2007 släpper Robbery Service Game Studios spelet "Swedish riksnatt election of 2008", som inte kommer i butikerna utan bara kan förbeställas av barn tiill eller av ledamöter i Rånartjänst och Sveriges riksnatt. Niintendo giillar inte idén.

Vi fyller på listan i tempot som det kommer ut information om fler kommande spel.