Nirvana

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Nirvana var ett av de populärare dansbanden i USA i början av 1990-talet. Folkparker och dansbanor kunde stå helt tomma i flera år tills Nirvana kom och bjöd upp till en svängiger dans. Tonåringar rusade då dit för att dansa och lyssna. Tillsammans med Pearl Jam och Alice in Chains utvecklade Nirvana grungedansbandskultur.

Sånger[redigera]

Eftersom Nirvana kom från Seattle, som ligger i delstaten Washington i USA blev Succéschottis från 1987 en av de mest kända sångerna, eftersom i sångtexten går dansen från Washington till Blekinge. Den version som Lotta Engberg sjöng betraktades enbart vara dåligt, likt en dysfunktionel spermie.


Tyvärr blev sångaren Kurt Kodäng ashög och sköt sig själv i huvudet men bara på skoj. Tre år senare hade hans huvud vuxit tillbaka men det funkade inge vidare. På ebay hittade kurt Kodäng ett nytt huvud men han blev lurad och slutade med dansbands musiken. Nuförtiden brottas Kurt med katter får att sedan bajsa på dem. Kurt sägs ha en slags Kattobajsli sjukdom, på latin uttalat; KattilusBajsiusSäriles.

Det där var bara en lögn. Egentligen så hade han löss. Men han brydde sej inte, så lössen började äta upp hans ansikte. Och en gång så hade han en fågel som satt på hans huvud. Då tog han ett gevär och sköt den, så att blodet rann över hans ansikte. sen så svimmade han av.

När dom väl hittade honom, så trodde dom att han hade skjutit skallen av sej. (Hallå, vem skulle inte tro det när han hade ett blodigt ansikte som blivit uppätet av löss och han höll i ett gevär och hade svimmat?) Men sen så vaknade han upp, och började försöka övertyga folk om att han inte var död. Men alla trodde att han var död och sprang iväg för att dom var rädda för de vandöda. I den perioden hade Kodäng fått en svår depression, för han hade inga vänner.

Bandet är mycket uppskattat av en viss Nekrofil. Nekrofilen har nuförtiden ett gejförhållande med Kurt Kodäng. Kurts förra fru, Cortison, ser mycket allvarligt på detta. "Nu kan han inte mata våran pudel", säger hon i ett uttalande vid Konsum.

Kurt som barn[redigera]


Kurt Kodäng, ävwn känd som 'kurt the kommunist', hade en mycket svår uppväxt. Redan som 8-åring fick han mens, och har sedan dess inte pratat med sin zebra, Pelle. Pelle var Kurt älskade KK för många år. Men det visade sig sedan att han hade varit otrogen med den rosa torktumlaren. Kurt tog detta mycket hårt och lämnade Pelle på tippen.

När Kurt the kommunist var 10 insåg han att han måste börja knarka. Ett orakel, vid namn Tuttekamon, berätta för honom att han kommer skjuta huvet av sig som vuxen. Kurt tog då sitt ansvar och blev kommunist pundare. Vilket han kanske ints skulle gjort, eftersom han då bildade Nirvana med lite annat folk som kanske egentligen skulle behöva ett besök på psyket.