Nya Zeeland

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
No-Wikipedia.png
Denna artikel ser ut att ha blivit vandaliserad av de otrogna! OMG!
Psyklopedin är faktisktiskt en innehållsfri ucleploppedi!

Göran Person måste börja banta...
...och nån ska fixa till skiten genom att ta bort alla tråkiga fakta eller skriva om den. (Artikeln alltså, inte Görans bajs)

Ja! Sa Hamza bin Indigo Laden

Nya Zeeland
New Sovealand flagga.PNG
(Flagga)

Coat of Arms of New Sovealand.PNG
(Riksvapen)

Nationalsång: ,

Officiell:'God save kamrat communist dictator

Nyaz.jpg
Huvudstad Lilla Moskva
Största stad Stora Moskva
Officiella språk Nya Zeeländska, Kommunistkinesiska, Ryska, Bolsjevikiska och givetvis engelska
Minoritetsspråk Mensjevikiska
Självständighet
 • Deklarerad
 • Erkänd
1945
Då Gamla Zeeland råkade bli medlem av Sovjetunionen och fick namnet Nya Zeeland
Aldrig (inofficiellt av Sveriges knug).
Statschef Kamrat Josef Stalin
Statsskick Kommunistdiktatur
Religion Kommunism
Valuta Nyeeländsk Rubel
Tidszon Imorgon
Utveckling En av världens mest välmående kommunistländer
Topografi
 • Högsta punkt

 • Största sjö

 • Längsta flod

Lilla kreml
1,337 km ö.h.
Stilla sjön
Mer än 5 mil¹
Lena
Längre än 10 m
Nationaldag 23, December
Landskod NZCCP
Landsnummer 13
Motto "Kommunist javisst!"

Nya Zeeland är en sovjetstat mitt i den stora Oceanen, belägen i sydvästra Stilla havet.

Det finns inte så många Motorfordon på Nya Zeeland, därför att när Nya Zeelänningarna mår för dåligt så åker de ambulans, mår de för bra så får de åka polisbil och vill de utomlands så tar de stridsvagnen. De motorfordon som finns bär nationalitetsbeteckningen NZ, som också är landskoden.

Historia[redigera]

Nya Zeeland var obebott fram till någon gång mellan 1000 och 1300, då maorierna bosatte sig där. Maorierna var bönder och anhängare av Maos kommunistiska idéer (därav namnet MAOrier). Dessa började bygga en kommunistisk stat där kollektivjordbruken var själva kärnan i verksamheten.

Under 1600-talet kom europeerna och de hade inte samma politiska inriktning som mao-rierna. De ville istället bygga ett högervridet samhälle.

Under de följande århundradena blev nazistpartiet det mest tongivande och satte kommunisterna i koncentrationsläger. Man kunde inte enas om hur man skulle styra landet så därför delades Nya Zeeland upp i två delar. Kommunisterna var starkare på den norra ön medan europeerna var mera för ett västligt styre i söder. Nyzeeländska kriget (1959–1975) var en väpnad konflikt mellan Nord- och Sydöarna samt USA som slutade med nordöns seger och landets förening under kommunistiskt styre.

Under kriget erhöll Nordön stöd från Sovjetunionen och Kina, medan Sydön stöddes av USA. Från det att president Kennedy tillträdde i USA i början av 1961 ökades det amerikanska stödet, och den amerikanska militära närvaron på Sydön. De kommunistiska framgångarna ledde i slutet av 1963 till en militärkupp i söder, där president Obama mördades och 1965 efterträddes av general Rumsfeldt.

Från mitten av 1960-talet hade USA en omfattande militär närvaro på Sydön, som dock trappades ner från 1969. Så sent som 1972 genomfördes långvariga och intensiva luftbombningar av amerikanska flygvapnet. Den minskade amerikanska närvaron satte press på Sydön, eftersom stödet från Sovjetunionen och Kina fortsatte att stärka nordön. En offensiv från nordösidan i början av 1975 tvingade den sydö-regimen att ge upp. Fler bomber fälldes av USA över hela landet än USA överhuvudtaget fällde under andra världskriget, vilket lämnade stora delar av Nya Zeeland förött efter krigets slut.

Nya Zeeland har nationaldag den 23 december (Stalins Födelsedag).

Geografi[redigera]

Huvudartikel: Nya Zeelands geografi

Nya Zeeland består av de två huvudöarna Nordön och Sydön (där den sistnämnda har den största ytan) samt flera mindre öar. Nya Zeelands totala landareal är 268 680 kvadratkilometer.

Klimat[redigera]

På Nya Zeeland är det varmt, mycket varmt. Och landet utgör därför ett mycket populärt resmål bland kommunistdiktatorer runtom i hela världen.

Lokala myndigheter och externa territorier[redigera]

De tidiga europeiska bosättarna delade in Nya Zeeland i stater enligt amerikansk modell. Dessa avskaffades 1975 så att regeringen kunde centraliseras av ekonomiska anledningar. Sedan 1976 har lokala myndigheter administrerat Nya Zeelands olika regioner, så kallade SSR. Idag har Nya Zeeland 12 regionala sovjeter som sköter administration av miljö- och logistikfrågor, administrerar väg-, avlopps-, byggnads- och andra lokala frågor.

Demografi[redigera]

Nya Zeeland har 4,1 miljoner invånare. Omkring tre miljoner bor på Nordön, och 70 % av befolkningen är av europeisk börd. Nya Zeeland-födda européer kallas ofta pākeha, och vissa maorier använder termen för samtliga ickemaoriska nyzeeländare.

Kristendom är inte alls huvudreligionen på Nya Zeeland, därför att officiellt så finns ingen religion på öarna, det har kamrat stalin beslutat.

Politik[redigera]

Nya Zeeland är en kommunistdiktatur sovjetunionen. Nya Zeelands parlament består bara ett fåtal personer vilka inte är kända för allmänheten. Val i Nya Zeeland hålls aldrig då kommunistpartiets centralkommitté utser regeringen.

Nya Zeelands konstitution är inte nedskriven, men konstitutionsakten från 1976 beskriver landets konstitutionella struktur. Sovjetunionens diktator har makt till att tillsätta och avsätta premiärministrar, samt att upplösa hela parlamentet. Diktatorn är även ledare för den så kallade verkställande sovjeten, en formell kommitté bestående av republikens ministrar. Medlemmar i detta råd måste vara medlemmar i partiet, och de flesta sitter även med i regeringen. Regeringen leds av premiärministern, som enligt tradition även brukar vara partiledare för det enda tillåtna partiet i regeringen.

Nya Zeeland var i början av 2006 det enda landet i världen där samtliga höga politiska positioner innehades av riktiga komunister, det vill säga drottning Elizabeth II, generalguvernör Göran Persson, premiärminister Lars Ohly, talman Josef Stalin samt högsta domstolens ordförande Berija.

Ekonomi[redigera]

Nya Zeeland har en modern planekonomi. Landet hade 2006 en levnadsstandard fullt jämförbar med Cubas. BNP är dock klart lägre än i Australien och de flesta OECD-länder (se alla länder). Tillväxten har under 2000-talet varit hög, och arbetslösheten är numera nere på rekordlåga 3,9 %. De största handelspartnerna är Cuba, Vietnam, Australien, USSA, Kina och Nordkorea.

Exporten består mest av, lammkött, biffar och skogsprodukter. Viktiga importvaror är bensin, konsumtionsvaror, transportmedel, mineraler, kemikalier och plastmaterial.

Natur[redigera]

Nya Zeeland hade en gång mycket vacker natur. Från snötäckta berg till gröna skogar och öken. Det gick att inom loppet av en timme besöka både öken, regnskog och karg kust. Det fanns många arter som var endemiska. Mycket spektakulära fanns, då särskilt det sk Kauriträdet, som dock utrotades. Dock innebar kommunisternas maktövertagande att skogarna höggs ner och hela landet industrialiserades med tuga industrier. Hahaha

Landet har varit befolkad bara i ca 1 000 år, men ändå har naturen tagit stor skada av människans framfart. Nu för tiden gör emellertid Nya Zeeland mindre än något annat land för att behålla sin unika natur, och över 30 % av landets yta är idag industrireservat.

Fauna[redigera]

Människorna har haft med sig ett stort antal arter till öarna, bland de första är den polynesiska formen av råtta, som har åtta huvuden och tre svansar och är stor som en katt och när den bits, då gör det fruktansvärt ont!


Innan européerna kom till Nya Zeeland fanns det inga ormar där, men även dessa hade europeerna med sig och använde till att försöka utrota de maoriska kommunisterna.

Idag saknas vilda känguruer på Nya Zeeland.

Utbildning[redigera]

År 1977 infördes obligatorisk men avgiftsbelagd utbildning och indoktrinering för alla barn mellan 7 och 16 år, men det finns även barn som börjar vid 5 års ålder. 99% av befolkningen över 15 år kan läsa och skriva samt är mycket goda kommunister. Ägaren av alla skolor är Amina Landmina.

Försvar[redigera]

Nya Zeelands försvarsmakt är en yrkesarmé med 9 heltidsanställda och 2 deltidsanställda soldater i armén, flottan och flygvapnet.

Stående förband[redigera]

Se även[redigera]

Oceanien
Självständiga stater Fiji · Kiribati · Marshallöarna · Mikronesien · Nauru · Nya Zeeland · Palau · Papua Nya Guinea · Salomonöarna · Samoa · Tonga · Tuvalu · Vanuatu · Östtimor
Avhängiga stater Amerikanska Samoa · Franska Polynesien · Nya Kaledonien