Palpatine

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Palpatine (ursprunglig betydelse: Palpera, undersöka med händerna) är en gammal gubbe från Stjärnornas Ris. Han lever ihop med sin andfådda man Darth Vader. De bor tillsammans i en bautastor plåtboll som kan spränga planeter.

Historia[redigera]

När Palpatine var ett foster åt hans mamma, Mammatine, fem internetkablar om dagen. Vid förlossningen blev det kortslutning i sjukhuset vilket var väldigt dramatiskt, dock resulterade det i tre patienters död. "Fantastiskt! Ett blixtbarn är fött!" utropade Pappatine (Palpatines far) ut i mörkret.


Personlighet[redigera]

Palpatine är väldigt rädd av sig. Därför bär han alltid en stor svart huva. Han är världsmästare i höjd- och längdhopp men har aldrig haft tillräckligt med mod för att erkänna det. När Palpatine har det tråkigt lyssnar han på sitt favoritband ABBA, en svensk metal-grupp som grundades 1814. Darth Vader däremot avskyr ABBA och föredrar pampig orkestermusik. Palpatine är även batteridriven och måste byta batteri (AA-batterier) var tredje timme. Han har en liten lucka i sin vänstra armhåla som öppnas genom fyra näsdrag mot öst.

Palpatine har en elektrisk kapacitet som kan liknas med den av en mikrovågsugn från Philips, det vill säga 10 000 volt.

Palpatine.jpeg