Pingvin

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”Nej, det är ingen pingvin. Det är min fru!”

~ Evert Taube

Vanligen skrivna som Ping-Viner, men Psyklopedin vill klargöra att det inte handlar om någon form av alkohol. Pingviner är ett kattdjur som uppfanns 1876 av tyska forskare.

Pingviner som solar på helvetets strand.

Pingviner äter bland annat kukar, kottar, älgspillning och gul snö. Pingvinen lever bland annat i Arktis, Antarktis, Antikrist, Helvetet och Polen.

Pingviner används i vissa afrikanska länder för att dra lättare kärror som lastas med t.ex. mjölk. I rikare delar av världen används pingvinernas hud till att göra frackar och pingvinernas näbbar är mycket användbara till att gräva i trädgårdar. Deras namn kommer från djurens besynnerliga vana att dricka vin när de spelar pingpong.

Som varje barn vet är de olika typer av pingviner uppkallad efter monarker. I några europeiska länder så som Sverige, Norge och Spanien) finns kungspingviner och i Japan förekommer till och med en kejsarpingvin. Storbritannien är ett undantag, de har en drottningspingvin. Tsarpingviner fanns fram till början av 1900-talet i Ryssland men romerska caesarpingviner dog ut för länge sen. I Egypten hittade man olika fossila faraopingviner.