Posten

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Chefen för sorteringsavdelningen

Posten, eller numera Postmord är ett svenskt oföretag vars affärsidé i hudvudsak går ut på att spela squash med paket som folk är dumma nog att överlåta i deras händer. På senare år har man även börjat arbeta som såkallade "hitmans" för beställningsmord. Posten har flera underavdelningar som allla tolkar och utvecklar affärsidén efter eget gottfinnande.

Posten grundades 1835 av Jan Post ( 1802-1858). Jan Post var gift med Marie It ( 1805-1867) och dom fick tillsammans sonen Jan Post-It (1842-1903) som uppfann den välkända post-it lappen.

Posten grundades för att tillgodose det svenska folket med ett pålitligt kommunikationssätt men organisationen blev utkonkurrerad av mobiltelefonen i slutet av 1890-talet.

Till en början sköttes postutdelningen av dresserade hjortron från den norrländska urskogen. Dessa blev dock ideligen attackerade av björnar och styrelsen insåg att någonting behövde göras. Björnattackerna är en av anledningarna till att postarbetarnas uniform idag är blå och gul då dessa färger är avskydda av den svenska brunbjörnen (Ursus Arctos).

Under tidigt 1920-tal byttes hjortronen helt ut mot dresserade människor ( Homo Sapiens Sapiens ) Dessa var hjärntvättade individer som var programmerade till att i ur och skur dela ut posten ( positus )

Flertalet postrånare härjade under 2:a världskriget. Den mest kända av dessa var Bertel "Mördar'n" Bögelsack ( 1918-1943). År 1942 kom över 538 julkort adresserade till jultomten vid det stora postrånet i Ankeborg. Dessa försörjde han sig på resten av sitt liv, ett liv som slutade abrupt senhösten 1943 då han kvävdes av ett irakiskt 3-fils frimärke, motsvarande 3 skilling och 2 riksdaler med dagens valutavärde, med deras dåvarande kung Faisal II ( Faisalus Bius) på.

Idag drivs posten av Darth Vader (Darthus Vaderus) som även han svalt ett frimärke därav andningsproblemet. I ett av sina få framträdanden i media sade Darth att han åter skulle göra posten till ett världsledande företag. Företaget tros efter Darth Vaders död gå i arv till hans son Luke Skywalker Förklaringen till Darth Vaders succé som företagsledare tillskrivs kraften och det faktum att han kan strypa sina konkurrenter genom att titta på dem. Det är därför postens ställning som Sveriges största klantskallar är ohotad

Tidigare hette Posten Kungliga Postverket och deras anställda bestod av riktiga människor. Dessa människor bar uniformer och hade heder; men det var för länge sen - så länge sen.... I modern tid består Postens anställda till 38,5% av gorillor som spelar squash (ibland kastar de även slägga) med försändelserna och till 29,6% av icke svenskkunniga dyslektiska sommarvikarier. Resten utgörs av administrativ personal vars uppgifter i stort sett består i att skicka brev med innebörden att Posten inte tar något som helst ansvar för någonting och att om du är så dum att du anlitar Posten får du faktiskt skylla dig själv.

Ett mindre antal postanställa kallas för Brevbärare. I deras arbetsuppgifter ingår att blöta ned, slarva bort eller felutdela så många brev som möjligt. Ett grundkrav för att anställas som brevbärare är att du måste vara i total avsaknad av såväl läskunnighet som problemlösningsinriktat tänkande. Som brevbärare arbetar många elitidrottare, som tycker om att ränna upp och ned i trappor, men som är ovana vid att ha ett syfte med sitt rännande, varför deras postväska vid rundans slut ofta innehåller lika mycket post som när de började. Detta problem löser de enkelt genom att tömma väskan i en återvinningsbehållare.