Romare

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Romarna var ett gäng vansinnigt dumma dumskallar som levde vid Medelhavet för länge sedan. De uppfann nästan ingenting själva. Jo, betongen "uppfann" de, men egentligen berodde det på att de bodde vid vulkaner som spydde rätt sorts aska som blev betong när det regnade på den, så till och med vulkaner och regnväder är smartare än romare. Det var därför romarna dyrkade regnväder och vulkaner som gudar.

Våld[redigera]

Romarna erövrade en massa länder. De lärde sig att rent mekaniskt tillverka en del prylar som andra folkslag hade kommit på, men brydde sig bara om prylarnas militära användbarhet. Romarna lärde sig aldrig tankarna och teorierna bakom uppfinningarna, utan förstörde bara en massa kulturer. Ett av offren var grekerna som var mycket smartare och snällare än romarna (jo visst hade grekerna sabbat arslet på en och annan liten pojke, men det var ingenting mot det helvete av administration som romarna skapade) Romarna påtvingade alla de erövrade en massa pappersarbete och byråkrati och annan sådan skit.

Religion[redigera]

Kristendomen uppstod i romarriket. Romarna var så elaka mot judarna att judarna hittade på kristendomen i ett smärtanfall efter att ha blivit misshandlade av romarna. Visst kunde judarna också vara fixerade vid lagar och regler och elaka mot de som bröt dem, men romarna var så hemska att de fick till och med laglärda rabbiner att framstå som förnuftiga och snudd på anarkistiska i jämförelse. Först försökte Roms kejsare att utrota kristendomen för att det inte var han själv som hittade på den, men senare kejsare kom på att kristendomen kunde användas till att göra romarna ännu dummare och lydigare än de redan var, så han tog åt sig den så kallade "äran" för kristendomen, så blev Rom kristet.

Undergång och kvarvarande elände[redigera]

Romarna krigade mot alla i sin väg, och till slut hade de så många fiender att de inte kunde försvara sig längre utan blev invaderade från alla håll. Men de som invaderade Romarriket var tvungna att lära sig romarnas dumheter för att kunna styra romarna, och så blev de lika dumma i huvet som romarna själva. Det är därför kristendom och byråkrati och resten av helvetet som romarna skapade finns kvar än idag.

Trots att romarna var mycket laglydiga och mycket våldsamma påstår Steven Pinker att lagar skulle minska våldet, vilket visar att evolutionspsykologerna är helt dumma i huvet de också. Men det är inte så konstigt. De fick ju idén till att påstå att människor är både instinktsdjur och kan välja själva från romarnas kristna nonsens att människor är både födda i synd och har en fri vilja.