Sannfinländarna

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Sannfinländarnas partiemblem. Likheten med SD:s dito är slående, även om sannfinländare hellre betonar skillnaderna.

”Tenna artikel är förolämpande för Perussuomalaiset. Iknorant å rasistisk...”

~ Timo Soini om den här artikeln

Sannfinländarna (fi: Saatana Perkele) är ett finskt missnöjesparti, d.v.s. nazistparti, som vill ha ut allt utländskt ur Finland, även sådant som kan anses svenskt, trots att Sveriges och Finlands historia varit sammanbunden i 800 år, men man får väl anta att de supit bort allt de lärt sig i skolan med hembränd koskenkorva. Partiledare är Tarja Halonen.

De har dock inget gemensamt med Sverigedemokraterna, eftersom även dessa enligt sannfinländarna står för den rikssvenska förtryckarregimen som fortfarande i smyg styr landet.

Ideologi[redigera]

Kalevala är sannfinländarnas bibel. De anser att allt som står däri är sant, att saker och ting en gång var så, och att det i framtiden åter kommer att vara så. Det är alla finländares plikt att arbeta för att uppnå denna utopi.

Man vill även återta finska områden som stulits, såsom Haparanda i Sverige och Karelen i Ryssland. Med en armé under befäl av Simo Häyhä och Väinämöinen beräknas det inte bara lyckas, utan dessutom snabbare än vad kniven åker fram i ett fylleslagsmål i en bastu i Rovaniemi.

Partiprogram[redigera]

Nedan en lista på Sannfinländarnas vallöften:

 • Knivlagen ska skrotas.
 • Koskenkorva ska få säljas på ICA (Vänta nu lite... ICA är ju svenskt!? ...voi vittu, glöm vad vi sa...)
 • Ordet "finne" ska sluta användas då det anses diskriminerande mot pormaskar.
 • Svastikan ska åter bli symbol för finska flygvapnet, se partiemblem ovan.
 • Det finska lejonet ska även i fortsättningen få hugga sig själv i huvudet med sitt svärd. Detta eftersom lejonet är en svensk förtryckarsymbol som förtjänar att skändas.
 • Mumintrollen och Karamelli ska vara de enda tillåtna barnprogrammen.
 • Alla invandrare ska tvångsdeporteras repatrieras. (I hela Finland finns för nuvarande 2 invandrare. Den ena är irakiske Ahmed, ägare till den populäraste pizzerian i Helsingfors. Den andra är somaliska Mohammed som är 9 år.)
 • Alla hundar, särskilt finnspetsar, ska lära sig segerhälsningen, att heila och att hälsa Führern.
 • Särskilt österleningar ska hatas. De kommer från en ointegrerbar kultur, alltså är det var mans (ej kvinnas, de ska laga mat, föda barn och hålla käft) plikt att hysa österleningshat.
 • Alla ska få leva som vildar i skogen, förutom samerna, de ska bli bofasta och börja tillbe Kristus.
 • Helvetet att frysa till is, så att finnarna kan vinna Melodifestivalen. Lordi räknas inte, eftersom de sjöng på engelska.
 • Men viktigast av allt är att få bort alla röda länkar i den här artikeln så att bara vitt och blått används. Svart anses ju värdelöst och räknas därför inte.

Motto[redigera]

"Suomi über alles!"

Visserligen är det halvt på tyska, men ingen i partiet är utbildad nog för att översätta.

Medlemskap[redigera]

För att få vara medlem i Sannfinländarna räcker det med att man kan räkna yksi, kaksi, kolme. Det underlättar dock om man lyssnar på Korpiklaani och gillar ishockey.