Sega

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

 
”Kan vi laga denna?”
Nej, det går inte!
Låt oss riva denna sida och börja om.

Sega är ett svenskt företag som bildades 1921, innan Tüskland bombade Sverige så de skyndade med att bilda förtaget. Sega låg i början på en sten i berget som sen flyttades till en sjö vid Sveriges kust i Östersjön för att bli skydda från Andra världskirget. Sega är jätte bra vän med Sony Ericsson. De har gjort några spel tillsammans och de även gjort en mobilgameboy tillsammans som heter Sony N-Gate som blev känd som Sony Niklasson Gate.

Historia[redigera]

I Sverige 1921 grundades sega som splätte sin första spel 1932 Sonic the Swensk. 1933 kom de Andra sonic spelet Sonic the Swensk 2 som kunde även spela som Teuls sen 2 år efter kom Sonic the Swensk 3 1935 och spelet 1936 Sonic och knuckles. Finland blev avensjuka på de svenska företaget sega De från finland ville sno företaget då kom Nokia och ville okupera företaget och Sega klarade sig från kriget. Sen då när den Andra världskriget kom som kom den Nazitiska för företaget Nazari från Tüskland ville spränga Sega. Då skafade Sega sig en armé för att bombade dom och nintendo kom också och bombade Nazari. Sega och Nintendo lyckades bomba Nazari. Efter Andra världskriget blev Sega och Nintendo emot varandra.

Spel[redigera]

Sega är väldigt slö och långsamma på göra spel det tar flera år och göra spel. De har spel som Sonic the Swensk, Ap bollen, Snake, billy hacker, Hatschuchu Rocket, Ut-spring, Fnights, Samba de Amigo och många fler som tagit flera år och göra. Sega konkerar med Nintendo. I början gjorde dom tv-spel av sten som fick namnet Early gray som sen senare hade dom upptäckt att konsollen va dålig och tung som utveklade dom sig och gjorde tv-spel av trä som fick namnet Wood-soler som hålde bra kavlite som sen gick sönder lätt. Sen fick de göra konsoller av metall och plast det hade jätte bra kvalite som har hålt länge som forfarande använder även dom dessa konsoller av dom matrialen som Sega Master System, Mega Drive/genesis, Saturn och dreamcast även har dom gjort en egen liten gameboy som kallas game gear och snart under 2007 kommer den nya spelmaskinen Sega Right Extremist men många vet inte att konsolen kommer att komma eftersom att många tror att tror att Sega har gått i konkurs men är fel men företaget finns fortfarande och håller på att skapa en ny spelmaskin och nya spel. Man vet inte riktigt vilken färg Segas märke är. Den kan vara gul och blå eller vit, man vet inte riktigt. Sonic har även sponsrat Sega som på svenska blev kallade Sonicbolaget, på engelska Sonicteamtüska Das Sonictmannschaft.