Sim Soviet

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Sim Soviet, utvecklat av spelföretaget "Marxis", är ett spel som släpptes till spelkonsolerna "Nintendo Russian Revolution" och "Nintendo Wii" då de kom i november 2006. Spelet, som börjar 1917 och slutar 1991, går ut på att genom femårsplaner bygga upp en egen Sovjetrepublik, komplett med kollektivjordbruk och städer där gatorna trafikeras av bilar med märken som Lada och Trabant. Lyckas du bra kan du få belöningar, till exempel Marxio-statyn. Misslyckas du blir invånarna arga, och våldsamma upplopp utbryter. Och då går det minsann inte att skylla ders våld på att de sett för mycket videovåld. Det är då bara spelarens fel, och ingen annans. Det gäller också att se upp, då det kalla kriget kan utbryta i varmt krig, vilket kan innebära att USA och Storbritannien flygbombar. Man kan spela själv, men via Internet kan man spela ett flermannaläge och tillsammans skapa en hel Sovjetunion.

Spel i serien[redigera]

  • Sim Soviet 1950 (utkom 1947) utspelar sig i 50-talet och man måste bilda en stabil sovjetstat efter nazisternas skövlande i västra soviet.
  • Sim Soviet 1970 (utkom 1967) sovjetunionen är i ett kallt krig och måste stå som mäktigast. det lättaste sättet att vinna är en kärnvapenattack mot USA visade det sig (Kubakrisen), men man får det bästa slutet då man vinner rymdkapplöpningen.
  • Sim Soviet 2000 (utkom 1994) man ska återförena sovjetunionen genom att invadera länderna omkring, och sedan göra en ny rymdkapplöpning till Mars mot USA, men även Kina.
  • Sim Soviet 2007 (utkom 2006) som ovan, men utspelarsig 2007 istället, och rymdkapplöpningen har en ny motståndare: Indien.
  • Sim Soviet Socialists (utkom 2007) man ska istället bilda en Moskva istället för en Union. detta spel fokuserar mer på Miljö, Teknologi och att medborgarna ska känna sig som stolta och glada medborgare, men även förhindra attacker att förstöra Moskva.
  • Sim Soviet Socialists: Moscow Madness (utkommer 2009) utspelar sig 2011 då rebeller tagit över alla städer i sovjet utom Moskva. spelaren ska i uppgift bygga en stark Moskva och stå emot rebellernas attacker.
  • Sim Soviet Socialists: Sibierian Silence (utkommer 2009) utspelar sig från 2013 till 2030 i Sibirien.
  • Sim Soviet Motherfucker: Utkom 2016 och utspelar sig i Islamistiska Kommunistdiktaturen Zhaingh där du spelar hjälten Lenin som ska stoppa islamismen.