Skit

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Menu example .svg
Varning! vissa personer har funnit denna artikel motbjudande och har blivit äcklade av den. Vi ber dig, var vänlig tillför mer äckel så att alla blir det!!

Skit är en maträtt som kommer, färdigtillredd, ur bakändan på ryggrads- och leddjur. Denna maträtt ätes dock inte av alla, mest framträdande ätare av denna maträtt är flugor och skarabeer, så kallade dyngbaggar. Det påstås att hundar ibland äter människoskit med förtjusning, någonting som är svårbevisat, eftersom hundar i allmänhet befinner sig i ena ändan av ett koppel, vars andra ända är fästad vid en människa, vars första reaktion inför människoskit är att gå därifrån med mer eller mindre emfas. Eftersom människan i allmänhet väger mellan 60 och 80 kilo, och hundens vikt är betydligt mindre, brukar resultatet, enligt Keplers lagar (modifierade), vara att hela ekipaget repelleras av människoskit.

Eftersom skit inte egentligen tillredes, kan vi inte direkt presentera något recept för skit. Vissa entomologer har legat och tjuvlyssnat i närheten av dyngbaggar, för att se om de kunnat snappa upp några kommentarer om tillredningar, men ryktet säger att dessa entomologer gripits av män i vita rockar och spärrats in på ruggiga platser där man hör underliga skrik och konstiga personer stå och hoppa i fönstrena. Vi kan därför inte vidare rekommendera dylika studier.

Talesätt med skit[redigera]

Skit ska skit ha, gammalt svenskt talesätt,
Skit bakom spakarna, talesätt bland stridspiloter och flygingenjörer,
Skit på're, uttryck för vrede bland Ungdomen av idag,
Skitgott, svenskt uttryck myntat på restauranger för svensk husmanskost,
Skitbra, ett allmänt uppskattande uttryck bland svenskar,
Lite Skit är Bra, talesätt av den döda stammen AAAAAAAAA!

"Skit-" är bland svenskar ett prefix som signalerar "extra mycket" och som man sätter på adjektiv, t.ex. "stor", "fin", "vacker" och så vidare. Svenskar uppskattar därvid glatt fnittrande den psykiska chock som då invandrare som nyss lärt sig svenska utsätts för. Skit-terminologin anses nämligen vara ett sätt att rensa ut vetet från agnarna, och de som består styrkeprovet får glatt ansluta sig till svenskheten.

skit är ett av sveriges mest utalade ord. skit kan betyda olika saker som, hudfärg på negrar, spyan ur rumpan, en svordom som handikappade 22 åringar säger. skit upfanns av nalle puh när han klämde nasses mage.