Smörgås

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Smörgås, är en släkting till rulltårtan. Det sägs att man kan äta smörgåsar till frukost. Det finns roliga lekar man kan leka med smörgåsar. På en smörgås har man oftast s.k. pålägg, som ost, skinka, hushållspapper lyftkranar eller svamp. När en smörgås blir gammal och äcklig så kommer maskarna och börjar käka på dom. Om dom blir så gamla och äckliga så inte ens maskarna vill ha dom så serveras dom i skolkafeterior.

Historia[redigera]

Smörgåsen uppstod för tusen miljarder år sedan ur en ursoppa, gjord på purjolök, småsten, chips, hundmat och kycklingbuljong. Genom evolutionen uppkom sedan olika smörgåsarter, som ostfrallan, och pizzan. Förr i tiden fanns det enorma smörgåsar, s k dinosaurier. Under medeltiden var det vanligt att smörgåsar drog ut i krig.

Beteende[redigera]

Det är mycket svårt att dressera smörgåsar. Man måste ta till mycket hårdhänta metoder om de ska lyda. Det är i det närmaste omöjligt att lära en smörgås att flyga jetplan, och ytterst få flygskolor tar därför emot smörgåsar som elever. Om en smörgås får i sig för mycket sprit kan den börja bete sig konstigt.