Somalia

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Somalia
Nationalsång: Sjörövarfabbe

Nationellt motto:?

Huvudstad Bakalakalkahaka
Största stad [[Bakalakalkahaka]
Officiella språk Piratkopierad Svenska
Minoritetsspråk Ej tillåtna.
Självständighet
 • Deklarerad
 • Erkänd
5457
Aldrig
Behövs inte.
Statschef Filip Krigholm, Rick Falkvinge
Statsskick Piratkopierad regim
Valuta Behövs inte, man rånar kurre istället
Tidszon Försenad
Topografi
 • Högsta punkt

 • Största sjö

 • Längsta flod

Utkikstornet
6,788 m u.h.
Pirate bay
Stort
Pirate bay
Längre än 100 m
Nationaldag Varje fredag
Landskod Hell Piratkopierad av helvetet
Landsnummer 666

Somalia är ett land styrt av pirater. Folket i Somalia är ytterst speciella. Alla barn föds med en piratlapp framför vänster öga, sitter den framför höger betyder det att det är en invandrare. Oftast från Polen eller Swaziland. Dessutom får man inte glömma att Somalia är innehavare av två världsrekord, ett i att ha störst penis (Machmod Xxldase, som mätte hela 13.37 m på längden och 1.408 meter runt) och det andra är att ha största flottan med pirater. Antalet pirater beräknas vara hela 87% av landets befolkning. Somalia blev en självständig piratnation år 1408. Innan dess hade det varit en polsk koloni. Idag finns det spår av dessa polacker, dels är det fruktansvärt många swimingpoolar överallt och vissa traditioner är precis som i Polen. En annan tradition är att flossa med gudarna fanny å kurre som är heliga i landet. Ber man inte till gudarna varje kväll blir man öslagen.

Snabbfakta om Somalia: Huvudstad: Hooyada wass Nationalrätt: Tom tallrik (Somalias motsvarighet till Flygande Jacob). Valuta: Pengar behövs inte, lacag ma ppi bahniid abayyoo i Will pay iii dhahan Nationaldjur: Piratbjörnen Fil:Lawlz2bj4.png Nationalfrukt: Pollackpäron Premiärpirat: Jack Swallows Utrikespirat: Duéenski Thög Hälsningsfraser: Abo hej/Abo! Skillnaderna är tydliga. Abo hej - Finare människor. Abo ape - människor man skrattar högt åt. Nationaldag: Man vet inte riktigt ännu men man planerar in den den dag då man blir hämtade av UFOn för att skickas tillbaka till Apornas planet. Religion: Piratism, minoriter som pollackism finns också. Värsta företaget: Antipiratbyrån.

Nationalrätt: Mycket avancerat att laga. Man behöver en gnu. När man väl har en gnu ska man vrida av svansen och sedan pressa ut den välkända svanssatsen. Svanssatsen är basen till maträtten. Glöm inte att spara svansen. Man använder gnuens pungkulor och friterar de och serverar de med mosade pollackpäron. När du serverar kan du gärna pynta med några hårstrån från gnusvansen.

Folket i Somalia använder sig utav en hudlotion. Man skulle kunna säga att den förklarar deras utseende. Krämen heter "Svart på en kvart" och innehåller så pass mycket karamellfärg att den penetrerar det yttersta lagret med hud så att du bara behöver smörja in dig en gång i månaden. Är man inte insmord kan man likna en snöleopard eller en zebra till hudfärgen. Senare övergår det svartvita till helvitt. Då klassas man som polsk och det är mycket skräckinjagande. Pollackerna har nämligen ett omtalat motto: Det som är svart bränner vi på en kvart. Därför frukar man så kallade "fake-pollacker" i Somalia. De verkliga pollackerna är skapligt sällsynta, men man vet att det bor en flock i PPOK's klubbhus på kusten. PPOK betyder Polska Piraternas Oövervinnerliga Klan. Befolkningen har även blivit rökt av Rökmor Rökning som förklarar deras dåliga lukt och ibland alldeles för svarta hud.

Vill man åka på solsemester till Somalia finns det egentligen bara ett ställe att besöka om man vill ha det riktigt skönt. Platsen går under namnet "The pirate bay" eller piratviken. Vattnet har en neonbrun färg och det luktar väldigt illa, ungefär som .. DIN MAMMA! "Sanden" finns egentligen inte. Det är mest ett betongblock man ligger på. Eftersom man inte har några pengar i Somalia är det väldigt svårt att boka resor. Man måste plundra hela hotellet för att bo där. Ett knep är att säga att det är fake-pollacker som är påväg dit. Då brukar de utrymma lokalerna eller så säger man att får vi inte hotellet så åker ni på däng, samtidigt som man har tagit med sig Jean Claude Van Damme, Magnus Samuelsson, Arnold Schwarzenegger, Darin, Alexander Bard och viktigast Pippi långstrumps pappa, Negerkungen.

Somalia har vunnit OS-guld tre gånger i tre olika sporter. Förra året när det var OS i Tjernobyl så vann HeJa Gär Ensomalier OS-guld i Indiansmyg. Innan dess vann Abo Machalahca som vann två OS-guld i Lådbilsrally.

Afrika
Självständiga stater Algeriet · Angola · Benin · Botswana · Burkina Faso · Burundi · Centralafrikanska republiken · Djibouti · Egypten · Ekvatorialguinea · Elfenbenskusten · Eritrea · Etiopien · Gabon · Gambia · Ghana · Guinea · Guinea-Bissau · Kamerun · Kap Verde · Kenya · Komorerna · Republiken Kongo · Demokratiska republiken Kongo · Lesotho · Liberia · Libyen · Madagaskar · Malawi · Mali · Marocko · Mauretanien · Mauritius · Moçambique · Namibia · Niger · Nigeria · Rwanda · São Tomé och Príncipe · Senegal · Seychellerna · Sierra Leone · Somalia · Sudan · Swaziland · Sydafrika · Sydsudan · Tanzania · Tchad · Togo · Tunisien · Uganda · Zambia · Zimbabwe
Avhängiga stater Mayotte · Ceuta · Zanzibar