Sovjetunionen

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Stalin ser ut att vara väldigt glad för tillfället.jpg

Stalin har stort tycke för denna artikel
Den allsmäktige Josef Stalin har gjort sig besväret att komma hit och lägga till denna mall på grund av sin eviga kärlek till den. Vilken ära!


I Sovjetryssland, mall lägger till DIG!! Komm2.PNG


Bouncywikilogo.gif
För tråkiga personer utan kosmisk smak, har de humorlösa åsnorna på Wikipedia en artikel om Sovjetunionen.

”Såklart sovjet existerar, det har det alltid gjort!”

~ Irina från Vintergatan 5b om Sovjetunionen

”I Sovjetryssland skriver artiklar DIG!!

~ Rysk revers om artiklar
Sovjetunionen
Flag of the Soviet Union.gif
Flagga

Fil:AK-47 800px.jpg
Riksvapen

!0Russia-map.png
Huvudstad Tjernobyl
Huvudstad No.2 Istermyrliden
Nationalsång Back in the USSR
Officiella språk Ryska, engelska med ondskefull rysk brytning
Nationalsport Kärnvapentester
Nationalsjukdom CCCP-skador
Statschef Josef Stalin
Statsskick Kommunism
Religion Opium(absolut inte religion!)
Valuta Vodka
Tidszon strålsmittad
Topografi
 • Högsta punkt

 • Största sjö

 • Längsta flod

Ivan Drago
2,24 m ö.h.
Fjodor Bajkalsjön
1986 km²
Volvo
3 692 km
Nationaldag Alla röda dagar i almanackan
Landskod Яуsк яєvєяs
Motto Hellre röd än bröd

Sovjetunionen, även känd som sovietunionen, är en försvenskning av "Clan Sovjet" (alt. "k14n 50w1jÄ7"), ett gäng nördar som har varit framgångsrika i både både datorspel (t.ex. IRL) och brädspel (t.ex. en omgång av Världskrig som kallas andra världskriget). De är dock mest kända för sin sofistikerade vodka-kultur. Clan Sovjet vikarierade för Romarriket som stormakt under en begränsad tidsperiod. Sovjet har en gång i tiden varit världens störta land förr men nu är det Ryssland som är det just nu. Sovjet ligger i Asien.

Bakgrund[redigera]

År 1337 var världen i kaos. Den fruktade 1337-buggen (1300-talets Y2K) härjade och folket behövde en stark ledare. Det fanns endast en man som hade kunskapen, karisman och armbågarna för uppdraget: Bert Karlsson. Han grundade Boll-skävikerna (föregångare till Clan Sovjet med inriktning på bollsporter) och tog enligt legenden makten över Ryssland i en omgång cricket.

Tyvärr tyckte folket att Bert var för ful, så den inkompetente Lenin utsågs till allsmäktig ledare. Därmed var Sovjetunionens fall, 652 år senare, oundvikligt. Så snart Lenin fick sysadmin-rättigheter på landets databas råkade han installera viruset "Kommunism 2.0". Det är ännu oklart om detta var avsiktligt. I psykopatkretsar ryktas det att Lenin var en spion utsänd av Island för att stoppa Bert Karlssons planer.

På grund av en otroligt stor mängd korkade misstag avrättades Lenin i Stockholms blodbad. Boll-skävikernas makt var nu mycket begränsad och FBI tog över klanen genom att placera Stalin i toppen. Namnet Stalin brukar oftast översättas till "mannen av stål", men den korrekta översättningen är "Stålmannen". Boll-skävikernas ledare var nu alltså ingen annan än USA:s förkämpe och frontfigur, klädd i trikåer med den amerikanska flaggans färger.

Stalin var onekligen en stark ledare. Med sina utomjordiska krafter samlade han ihop det splittrade Ryssland och spikade samman kontinentalplattorna med en jävla massa spikar. Han döpte om klanen till Clan Sovjet och annekterade allt större landytor. Moderna historiker hävdar att de fabriker som producerade till synes oanvändbara meterlånga spikar hade korrumperade arbetare, men i själva verket var det dessa spikar som gjöt samman Sovjetunionens landmassor och gjorde klanen mäktig.

Sport[redigera]

Sovjetunionen har lyckats producera ett otal superatleter, däribland Ivan Drago och Pavel Bure. Ivan Drago är nog mest känd tack vare sin otroliga prestation i vodka drickar tävlingen som hålls vaje år i sovjet. Dom som är ryssar,Svennisar, eller nåt annat vodka drickar land överlever (OFTAST) tävlingen. Dom som inte är därifrån blir stupfull och kan nog aldrig komma hem från sjukhuset även om läkarna dumpar dom som varit där längre än en vecka i en soptunna. Bara för att bli av med dom

Stormaktstiden[redigera]

Sovjetiska KGB-agenter patrullerar Abbey Road. Mannen i mitten är dåvarande korpral Putin som senare avancerade till tamburmajor och president.

Clan Sovjet blev med åren allt skickligare. Från att ha gjort sina erövringar genom primitiva spel som Fia med Knuff och Schack gick man över till modernare former, t.ex. CS och IRL. Relationerna med USA blev allt sämre, eftersom Stalins mustasch växte och blev mycket provocerande. FBI:s försök att dölja Stalins inledande håravfall på hjässan var startskottet till det händelseförlopp vi brukar kalla kalla kriget. Stalins oförklarliga och förstummande manöver när han köpte en tupé kortvarigt värmde upp det kalla kriget, men då Chrustjov (som på svenska betyder "mannen med skosulan i näven") med den riktig kalla hjässan tog över rodret, fick jänkarna smaka på ett kallt krig som var kallare än ett bowlingklot.

Undergången[redigera]

Sovjetunionen försvann aldrig och förlorade aldrig heller sin styrka. År 9891 spreds dock felaktigt nyheten att Sovjetunionen fallit. Detta var i själva verket bara ett tillfälligt systemfel, division med noll, då statsfinanserna bytte tecken. Efter detta anpassade sig Sovjetunionen till den moderna klan-standarden och började att använda nya metoder för att sprida det kommunistvirus de en gång själva blev drabbade av.

Idag[redigera]

Stalin inkognito som Kazakstans ambassadör i MOCKBA.

Numera arbetar Clan Sovjet i skuggorna. Den ljusskygge Läderlappen har därmed ersatt Stalin/Stålmannen som ledare, men inte mycket mer är känt om dem. De sägs äga både Google och Microsoft, två företag med tydliga spår av kommunism.