Stollman

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Stollman gör sig klar för tredje världskriget.

Stollman (i vissa sammanhang felaktigt benämnd som Skalman) är en grönmålad grästunna som vissa förväxlar med en sköldpadda. Stollman har en gul hatt på huvudet, men är för övrigt fullständigt naken.

Stollman är mästerhjärnan bakom det kriminella bandet Bamsegänget, som för övrigt består av Bamse och Lille Skrutt. Ligan håller på med opiater och andra droger som de villigt distribuerar till Bamses "vänner" och annat löst folk som bor i trakterna som framsprungit ur tecknaren Rune Andreassons sjuka fantasi.

Värt att veta[redigera]

  • Stollman har en allvarlig hjärnskada, åstadkommen av sekunda droger, som gör att han inte vet när han ska sova respektive äta. Därför har han en specialdesignad klocka, mat- och sovklockan, för ändamålet. Denna manick ringer när det är ”dags”.
  • Stollman tjänar svarta pengar genom att uppfinna diverse manicker och mojänger som han påstår ska fungera, men som i verkligheten är rena skräpet.
  • Stollman transporterar sig helst med den så kallade "självgående skottkärran", något som beror på att han efter många års drogberoende har förtsört sitt balanssine och därför inte kan gå.