Studebaker

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Studebaker är ett bilmärke från Kannabis som introducerades på marknaden år 1899. Studebakers grundare var de två svenskättade bröderna Sture (inte släkt med Göran) och Börje Persson (avlägsen släkting till Göran Persson). Det var först tänkt att bilen skulle heta StureBörje, men då de hade en alkis med dyslexi till att skriva sin första broschyr så trodde han att bilen skulle heta Studebaker, och då fick det bli så.

Historia[redigera]

Under år 1899 var det en stor oro i världen för att övergången till år 1900 skulle få världens bilar att haverera. Det fick Sture och Börje Persson att se behovet av en sekelskiftessäker bil. Lösningen var att introducera en hastighetsmätare som kunde visa tal med fyra siffror i stället för två. Den första bilen från Studebaker, Studebaker Champinjon, blev därför en riktig succé då många bytte ut sina bilar av andra fabrikat mot Studebakers. Senare skulle det visa sig att alla bilar klarade sekelskiftet, och det var därför helt onödigt att skaffa Studebakers, men då var det redan försent. Eftersom Studebaker då hade blivit världens största bilmärke gjorde grupptrycket att de flesta fortsatte att köpa Studebakers. Det hela skulle förlöpa ganska smärtfritt fram till år 1939 då efterfrågan på bilar minskade drastiskt i världen. Dessutom ansågs det omodernt att bygga karosserna av lönn när resten av världen hade övergått till papier maché. Lösningen blev att börja producera fordon till finska armén. Dessa Studebakers sägs vara vad som inspirerade Saunauto till att börja tillverka bilar. 1947 kom Studebaker med sin nästa stora hit, kallad Studebaker Champinjon II, ej att förväxla med den gamla modellen av Champinjon som fortfarande tillverkades. Formgivningen hos denna modell skulle visa sig vara en stor hit, fram till år 1949 då den ansågs riktigt omodern, vilket skapade stora problem för Studebaker ännu en gång. De provade med att gå samman med den grönländska biltillverkaren Packard, vilken dock visade sig konkursmässig, och nu var Studebakers ekonomi verkligen i botten. 1964 provade man att flytta tillverkningen till USA på grund av de lägre lönerna där, men det var förgäves, så år 1966 köptes Studebaker upp av AutoPutin och lades ned för gott.

Klassiska modeller[redigera]

  • Champinjon tillverkades under åren 1899-1966. Kaross i lönn, stor hastighetsmätare. Fanns enbart högerstyrd och med gul lackering. Som tillval fanns öppningsbara dörrar.
  • Champinjon II tillverkades under åren 1947-66. Den udda formgivningen skapades genom att vända bilens kaross bak och fram på chassit. I stället för en grill satte man dit en propeller från en Spitfire då sådana fanns riktigt billigt även under grillransoneringen under efterkrigsåren.
  • Starwars kuppé var en lite sportigare modell av Champinjon II som tillverkades 1948-52. Inget exemplar finns i dag bevarat, speciellt inte i mintgrönt.
  • Sparvhöken tillverkades under 1954-64 och var ersättaren till Starwars kuppé. Egentligen bara en Champinjon II som man gjort lite plattare med hjälp av en baklastare och försett med en större motor på 2890 hästkrafter. Lades ned för att inte Ford Mustang skulle sälja för dåligt.
  • Knark var studebakers första småbil som tillverkades 1958-66. Det var ett hopplock av delar från Champinjon, Champinjon II, Starwars kuppé och Sparvhöken. De som inte passade i varandra monterades med hjälp av epoxylim.