Sympathy for Tore Skogman

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Sympathy for Tore Skogman är en svensk industriell-livsmetal-pop-polka sång skriven och framförd av Sven-Bertil Taube i sammarbete med Lennart Jävel. Låten blev en stor framgån i Norrland och ses som ett exempel på landsbyggdsbefolkningens hat mot Stockholm.

Text[redigera]

Var så vänlig och låt mig presentera mig själv jag är en man av fattigdom och usel smak. I mina dagar har jag varit på mången bordell och kaffe-hak. Jag var med när Greve Dracula spred skräck i Transylvaninen och torkade blod från hans läpp. Jag åkte med ett vikingaskepp, brände Legoland och badade näck.

Trevligt att råckas, du vet mitt namn!

Jag startade filmcensuren och klippte bort allt trevligt våld! Hade sex med min syster fast hon var ganska torr! Tränade Dolph Lundgren att slåss och sniffa lite koks! Åkte ner till afrika och köpte mig en slav, tog bilen till Halmstad och låg med hela stan!

Trevligt att råckas, hoppas du vet mitt namn!

Om det jag hatar så är det bögar från fjollträsk, kommer hit med sina laptops eller voffeljärn och vad det nu heter! De ska få däng! Men första ska jag ta en whisky, och sen en till! Nä, en norrlänning blir aldrig full! Vi är konstant fulla!

Trevligt att råckas, du vet mitt namn! Trevligt att råckas, du vet mitt namn! Trevligt att råckas, du vet mitt namn!