Trance

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Trance music uppkom ursprungligen i ett av tyskarnas försök att lära sig hjärntvätta folk under andra världskriget. Den enda verkliga regeln för trance musik är att ljudet ”doof” måste finnas med i varenda låt minst ett par hundra gånger. Tyskarnas tanke med det var att ordet ”doof”, vilket betyder ”dum”, skulle matas in i hjärnan på lyssnaren så att den skulle kunna kontrolleras. De olika genrarna inom trance musiken är bla:

House[redigera]

House musik karaktäriseras av korta sångtexter som uppmanar dig till att göra saker som du antagligen redan gör, t.ex. ”get up and dance”, ”shake your booty”, ”fondle the drunk girl” osv.

Trance[redigera]

Om du är straight och börjar känna en underlig dragning till regnbågar, enhörningar, och David Hasselhoff, så lyssnar du på trance. När dina trance plattor börjat bytas ut mot annan musik är det ett tecken på att du inte längre har en undermedveten rädsla för din tvetydiga sexuella läggning, grattis!

Psytrance[redigera]

Man måste ha lika många svampar i skallen som man har på kläderna för att kunna få ut någonting som helst ur den här musiken.

Goa Psytrance[redigera]

Som föregående plus en tops i varje öra, och gärna en skruv genom tinningarna. Goa Psytranceare är kända för att ha solglasögon med spiralformade mönster på dagen. Det anses att det är av neurologiska skäl.

Hard-Core[redigera]

Låter ungefär som när man av misstag råkar spela upp två spår samtidigt i cubase. Antagligen en produkt av dagens stressiga samhälle där man inte har tid att lyssna på en låt i taget, utan man tar två samtidigt för att spara tid. Människor som lyssnar på hardcore alltid mycket smarta och effektiva, t.ex. klarar de av att dansa och utföra hela veckans gympapass samtidigt.

Djungle[redigera]

Den enda formen av hip-hop man kan lyssna på utan att känna sig sämra för att man är vit.

Happy Hard-Core[redigera]

Personer som lyssnar på happy hardcore tenderar att bli förälskade i varandra på dansgolvet trots att de möttes för bara 5 sekunder sedan. Killarnas är nästan garanterade ligg, den mest populära raggningsrepliken är: ”RU ON E?”