Troll

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ett sodomist-troll på jakt!

”Smakar som kyckling!”

~ August Strindberg om Troll

”GRRROAWWRR!!!”

~ Troll om August Strindberg

”En mytologisk varelse utan tentakler? Så absurt!”

~ H P Lovecraft om Troll


Historia[redigera]

Det har alltid funnits troll i Sverige, troligtvis till och med innan de första människorna kom hit. På grottmålningar är troll ett vanligt motiv, där de ofta ses jaga människorna med bilar, mestadels av volvomodell.

En viss trolljakt har bedrivits för att komma åt dess kött och bilar, vilkas cigarettändare kunde användas till att göra upp eld. När kristendomen gjorde sitt intåg i landet drog sig trollen tillbaka till de djupaste skogarna, mestadels beroende på att de blev sexuellt antastade av kristna präster.

Arter[redigera]

Beer.jpg

Skogstroll[redigera]

Skogstrollet lever i skogen (DUH!). Ett skogstroll är flera meter högt, och har grått skinn. För det mesta håller trollet en vegetarisk diet, men i nödfall kan det även äta as.

När ett skogstroll utsätts för direkt solljus sväller det upp och exploderar, vilket ser utomordentligt fånigt ut. Detta, i kombination med en fallenhet för vackra soluppgångar, har gjort att skogstrollet idag är nästan utrotat.

Black Metal-Troll[redigera]

Black Metal-Troll är en skogslevande varelse, som finns i alla större granskogar och systembolag längs med den norska gränsen. Trollet kännetecknas av långt svart hår, grönaktig hy, framträdande horn, kraftig svans och vassa gula tänder. Den naturliga födan består av älgar, rådjur, billig öl, grävlingar, myrstackar, hembränt samt kristna skogsvandrare. Om trollet känner sig hotat, vilket det endast gör om man har en AG90 med sig, utstöter det rytmiska vrål på norska.

Ett black metal-troll kan leva nästan oändligt länge, beroende på att trollet har en andedräkt som kan väcka döda. Så länge trollet luktar illa i munnen, är det alltså i princip odödligt. Att bjuda ett black metal-troll på halstabletter leder nästan alltid till en ögonblicklig död.

Finntroll[redigera]

Finntroll är en finsk variant av black metal-troll, men som lärt sig dansa till polka. Finntrollens hövding är Katla som tyvärr inte längre kan grymta.

Finntroll ses ofta i det öppna men är förklädda, allra oftast som black/folk metal-band.

Sodomist-Troll[redigera]

Sodomist-trollet är en art som troligtvis utvecklades när kristendomen gjorde sitt intåg i Ryssland. De nyanlända prästerna försökte våldta trollen, men de glömde att:

”I Sovjetryssland våldtar trollen DIG!”

~ Rysk reversal om Troll

De områden som befolkades av de nya sodomist-trollen blev snabbt folktomma, eftersom trollen inte nöjde sig med att gå på präster. Trollen rörde sig västerut, och finns nu från Finland till Skåne. Tack och lov är de sällsynta. Det är ett relativt urbaniserat troll, som kan hittas i övergivna källare eller garage dit de lurar sina offer, som sällan överlever de rektala blödningarna.

Ett sodomist-troll är människostort, och har en knallgrön hy, som oftast döljs av en kraftig grön kroppsbehåring. Bara könshåret på ett fullvuxet troll kan väga nästan ett kilo. Storleken på trollets könsorgan är omtvistad, då ingen sett det och överlevt.

Detta är det ena av två trolltyper som använder kläder, sodomist-troll tycks föredra stora skinnjackor eller trenchcoats, där det kan gömma toalettborstar, tomflaskor, hydraliska domkraftar och andra saker som enligt trollet borde finnas i en människas rektum.

Hockeytroll[redigera]

Detta är den trolltyp som lyckats bäst med att smälta in i människornas samhälle. Genom en evolutionens nyck har hockeytrollets matsmältningskanal utvecklats till att endast kunna ta upp näring från lössnus, och snus är dyrt. För att ha råd att köpa sin föda har hockeytrollen rakat sig, filat ner tänderna, tejpat svansen och ansökt till välbetalda hockeylag. Som en bonus är en mänsklig hockeyspelare byggd ungefär som ett troll, så att med ett otränat öga se skillnaderna är nästan omöjligt.

Man beräknar att upp till 65% av alla hockeyspelare på elitnivå egentligen är förklädda troll.

Online Troll[redigera]

Dessa troll är nog de mest irriterande och hatade trollen som någonsin funnits i människans världshistoria. Online Trollet har lärt sig den senaste teknologin från människan men är, otroligt nog, fortfarande dumma. Framför allt på internet. De brukar sitta och spamma på forum och liknande och de är mycket lömska och hatiska. De tar ut sitt hat genom att skriva ur sig det till någon som inte ens har gjort något mot trollen, eller någon de anser har häftigt temperament. Det första man ska göra om man stöter på ett Online Troll är att ignorera h*n totalt, eller som man brukar säga borta i Amerika: "Do Not Feed The Troll", man ska alltså inte skriva hatiska kommentarer tillbaks för det tycker dom är jättekul (Trollkul). Om nu det inte skulle fungera, eller om du bara tappar tålamodet så ska du svara tillbaka med kommentarer som är antingen roliga, ironiska eller sarkastiska. Förhoppningsvis funkar det men det första alternativet är nog bäst. Troll brukar bli bannade förr eller senare.