Universum

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Desinformation
Psyklopedins lurendrejarserie — avslöjar för Dig all världens falsarier
Big Bang
Grundämne
Universum
Dunderhonung

Universum är allting innanför kristallsfärerna som omges av Empyréen. I Universums centrum finns Jorden, vilken är sammansatt av de fyra kemiska elementen eld, jord, vatten och luft. I luften bor vi människor, vilka satts till att härska över växter och djur, däribland apor, på uppdrag av Gud vilka skapat oss av lera.

Allting på Jorden dras till sina naturliga platser, tunga föremål faller mot Jordens centrum, och lätta föremål stiger upp från centrumet.

Universums konstruktion

Ovanför luften finns det ett femte kemiskt element som kallas etern, eller De Vises Sten. Medan våra vanliga välkända element är skitiga och allmänt syndiga, så är etern vacker, underbar, evig, oförgänglig och kan förvandla saker, såsom dasslock, kattspyor eller farfars skitiga kalsonger, till renaste skira guld som utstrålar kärlek.

I etern finns de eviga, fläckfria planeterna som består av exakt runda skivor av eter. Samma perfekta runda former har planeternas banor, då de går i perfekt cirkelbana runt Jorden. Det finns sju planeter, lika många planeter som våra veckodagar, då Gud tyckte att sju är ett heligt tal:

nummer planet färg andlighetsstrålning ansvarig ängel helig grönsak
1 Månen gråvit modersstrålning S:ta Selene blomkål
2 Merkurius kopparfärg intellektstrålning S:t Loke potatis
3 Venus vit kärleksstrålning
sexstrålning
S:ta Freja broccoli
4 Solen guld maktstrålning S:t Helios matbanan
5 Mars röd krigsstrålning
tävlingsstrålning
S:t Tore tomat
6 Jupiter gul generositetsstrålning S:t Göte brysselkål
7 Saturnus gulbrun allvarsstrålning
regelstrålning
S:t Anshelm sallad

Fysikaliska egenskaper[redigera]

Planeterna sitter fast i eterkristall, och om man försöker tränga igenom dem med exempelvis en rymdfarkost, så krossas denna på kristallen. De respektive planeterna är små skivor av eter som har blivit fästade på kristallsfärerna och där sitter och strålar ut andlighet. Förutom det synliga ljus som strålar från dem så har varje planet sina egna esoteriska egenskaper, som gör att deras respektive andlighet skiljer sig åt i sin kosmiska karaktär (se tabellen ovan!).

Onda sammansvärjningar[redigera]

Uranus, Neptunus och Pluto[redigera]

Ett antal ondskefulla helvetespredestinerade syndare som tillör religionen Vetenskap, har spridit en massa desinformation för att omkullkasta Sanningen, speciellt:

  • den onde Kepler hävdade att planeterna gick i fula defekta ellipser snarare än perfekta cirklar,
  • ett antal vetenskapsanhängare har hittat på en massa planeter som inte finns, bl.a. Uranus, Neptunus och Pluto — lyckligtvis har IAU 2006 beslutat att Pluto inte existerar, men bedrägerierna om Uranus och Neptunus kvarstår,
  • ett antal onda vetenskapsanhängare hävdar att det finns vakuum — alltså ställen där det inte existerar materia — men att naturen skyr vakuum och inte tillåter den fastställdes redan av Aristoteles,
  • ett antal onda vetenskapsanhängare hävdar att det finns atomer från Demokritos löjeväckande atomteori, helt i strid med det vedertagna faktum att all materia är kontinuerliga blandningar och att om "atomer" finns, så handlar det om de fem platoniska kropparna och således polygoner.

Månlandningarna[redigera]

Amerikanerna har sagt sig åkt till Månen och landat på denna. Som alla sansade människor vet vi alla att detta är en bluff: amerikanerna försöker sig på att hävda det heliocentriska systemet och att universum är fyllt med tomhet, som de kallar vakuum. De har därför tvingats att "ta sig ut i solsystemet" för att upprätthålla sitt falsarium, men vi vet ju alla att "månlandningarna" är en bluff och att dessa spelats in i en filmstudio på Jorden. Alla historiska verkliga försök att ta sig ut i rymden har resulterat i att rymdfarkosterna krossas mot himmelsskivan självt, men dessa resultat har blivit nedtystade.

Syndafloden[redigera]

När himmelsskivan sprack, så rann allt vatten ovanför himmelsskivan ned på jorden och dränkte alla levande varelser utom dem Noah/Utnapishtim/Deukalion tagit med sig på sin båt, kallad Arken. Där samlade Noah ihop alla då levande varelser (utom dinosaurierna som Gud explicit hade förbjudit Noah att ta med), och då dessa hade perfekt DNA, så kunde de senare fortplanta sig och spridas över Jorden utan inavelsproblem, när denna återigen blivit torrlagd.

Jorden torrlades genom att vatten, som är tungt och rinner mot Jordens centrum, sögs upp av änglarna i sugrör. Medan de höll allt vatten i munnen, så lagade naturlagsdvärgarna himmelsskivan med superlim bestående av eter. Därefter sprutade änglarna ut allt vatten igen så att himlens vatten återigen kunde sväva över människorna.

Ytterst[redigera]

Ytterst finns fixstjärnesfären. Den sitter på den hårdaste kristallsfären, och där har änglar stått och skjutit hål med laserpistol på Guds uppdrag, med flerfaldiga ändamål:

  • för att utgöra en sjysste dekoration,
  • för att de avlidnas andar skall kunna ta sig ut ur Universum och komma till himmelriket, så finns hålen tillgängliga att rusa igenom,
  • för att kunna ge intrycket av figurer, så att de onda grekerna kan få villfarelsen att stjärnbilderna är gudar.

Hur man som avliden tar sig ut ur universum[redigera]

För det första skall man som avliden se till att man under det levande livet inte begått speciellt många synder, och att ens tro eller ens goda gärningar uppväger de nedtyngande synderna. Olika folkslag har olika slags avtal med Gud:

  • judarna är ett egendomsfolk till Gud som väger goda mot onda gärningar och genom sin egendomsgemenskap har ganska hög multiplikationsfaktor på goda gärningar medan de onda gärningarna väger ganska litet, men detta gäller bara om man inte bryter mot det centrala avtalet på 10 budord och 216 halakha – om man bryter mot dessa så raderas alla goda gärningar,
  • islam har ett mildare avtal, man behöver följa 5 regler för att slippa fördömas, men å andra sidan vägs de onda gärningarna relativt sett upp väldigt mycket, om man inte begår en jihad; om man begår en jihad så raderar man de onda gärningarna helt,
  • kristendom har litet olika avtal, men generellt sätt är att de onda och de goda gärningarna inte vägs alls, så länge som man är en blind slav under Guds vilja, om man smiter från sina plikter, så hamnar man i helvetet, om man inte varit otroligt god under livet, och det har ingen.

När man så tillsett att balansräkningen för ondska vs. godhet är fördelaktig för ens själs frälsning så kan man beredvilligt vänta på att avlida. Såsom avliden frigörs ens egna andlighet, vilket består av ytterst förtunnad eter, från den "fysiska" kroppen, och kan fritt röra sig igenom material av de flesta slag, förutom sådan hårt packad eter som kristallsfärerna består av. Man måste då ta sig igenom varje kristallsfär via varje planet, som var och en regeras av en ängel som man måste blidka för att kunna ta sig förbi planeten in i nästa cirkel. Efter att ha nått fram till den yttersta fixstjärnesfären, så går man igenom en stjärna, som är ett hål i fixstjärnesfären som vetter ut mot Empyréen. Då är man framme.

Så kan det gå

Om man hamnar fel[redigera]

De som är övervägande onda får en tung ande som dras ner emot Jordens centrum där det finns en evig eld. Hamnar man där är det kört. Elden torterar en, och när man så torterats, så blir ens själ ytterligare nedtyngd, varför smärtorna accelererar. Så fortgår det utan ände.

Utanför[redigera]

Utanför Universum finns Empyréen. Där finns olika sorters himmelriken dit de goda tar sig, det finns litet olika himmelriken för olika religioner. Den nyaste underavdelningen i Empyréen är inrättad av Spaghettimonsterkulten som dyrkar Gud i hans inkarnation som ett monster med utseende likt ett fat spaghetti med köttbullar. I denna nya himmel finns det ett horhus och en ölvulkan. Ett annat välkänt distrikt av Empyréen är Nangijala.